Annonce
Navne

Efterlyser beretninger fra LO-medlemmer i Randers

Billedet af denne fane fra Randers-afdelingen af Malerforbundet anno 1890 kan forventes gengivet i den nye bog. Fanen har påskriften "Af Fordom aldrig vi bindes". Pressefoto
Lars Ulrik Thomsen søger informationer til nyt bogprojekt.
Annonce

Den tidligere randrusianer Lars Ulrik Thomsen, der i en længere årrække har været bosat i Esbjerg, er ved flere lejligheder vendt tilbage til sin fødeby i sine efterhånden talrige bogudgivelser.

Således bliver det i udpræget grad også med hans kommende bog, der får titlen "Rød front i Randers".

I bogen vil Lars Ulrik Thomsen gennemgå arbejderbevægelsens historie i Randers fra 1880 til 1980, og i den forbindelse efterlyser han ad denne vej hjælp fra lokalt hold:

-  Jeg vil gerne have så mange synspunkter frem i bogen som muligt. Derfor efterlyser jeg personlige beretninger eller kommentarer fra LO-medlemmer i Randers og omegn, siger Lars Ulrik Thomsen.

Nu afdøde Jens Otto Krag får et særligt kapitel i den nye bog. Arkivfoto

Bogen vil blandt andet omtale stiftelsen i 1887 af Arbejdsmændenes Fagforening, generalstrejken i Randers i 1922, politikeren Jens Otto Krag og kampen mod EF, som EU jo oprindelig hed.

Et kapitel får titlen"Kold krig og heksejagt", et andet "Krise og arbejdsløshed", mens en vis optimisme vel kan spores i det afsluttende kapitel, der har titlen "Vækst i arbejderbevægelsen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce