Annonce
Østjylland

Efterskole skaber international opmærksomhed

Østerskov Efterskole er den eneste skole, der underviser udelukkende via læringsrollespil, og derfor har udenlandske medier valfartet til Hobro i løbet af det sidste år. Pressebillede.

Østerskov Efterskole er den eneste skole, der underviser udelukkende via læringsrollespil.

Annonce

Østerskov Efterskole er den eneste skole, der underviser udelukkende via læringsrollespil.

Det er den store omverden begyndt at opdage, og bare i dette skoleår har flere internationale medier besøgt skolen for at fortælle om denne særlige og mere og mere populære undervisningsform.

»Vi gør nogle ting på vores skole, som er helt nye for dem. Læringsrollespil er ved at blive mere udbredt i Danmark, men i mange andre lande er det stadig noget, som giver store øjne,« fortæller Mads Lunau, skolens forstander.

Læringsrollespil lægger en fiktion ned over undervisningen, som danner rammen for undervisningen. Det kan være senatet i det gamle Rom eller en politistation i New York. Denne fiktion danner så rammen for undervisningens indhold, men giver samtidig også eleverne frihed til at handle indenfor denne fiktion. De bliver på den måde aktive medskabere i undervisningen.

»Østerskov Efterskole flytter den unge fra tilskuer til deltager. Når vi har haft dem i hænderne, er det slut med passivt at overvære undervisning eller blot opleve medier. De vil deltage i samfund, skole og fritid,« siger fortanderen.

Det betyder, at meget større vægt er lagt på at give eleven en aktiv rolle i læringsmiljøet. Undervisningen prioriterer, at eleven orienterer sig og handler, snarere end at lytte og reproducere. Det vil sige, at traditionel tavleundervisning er nedtonet og snarere at sammenligne med briefing. Skolearbejdet er gjort relevant for den fortællende ramme, som eleverne er i. Ofte ligner måden, eleverne arbejder på, mere opgaverne i en offentlig eller privat virksomhed fra det omgivende samfund, historien eller litteraturen.

Det er som sagt ikke første gang, at skolen får besøg af internationale medier. I starten af januar besøgte to tyske journalister fra Süddeutsche Zeitung skolen i en uge for at skrive om skolen til avisens prestigefyldte magasin.

Süddeutsche Zeitung er Tysklands største abonnementsavis med 1.1 mio. læsere.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Testbilerne er klar når de store elever er tilbage i skole - Randers Kommune har mange corona-opgaver lige nu

Annonce