Annonce
Randers

Egnsteatret har fået nyt navn og flere muskler: Sig goddag til Randers Teater

Peter Westphaels teater har fået nyt navn og nyt logo. Foto: Anne Myrup Pedersen
Det gamle Randers Egnsteater tager hul på sin nye identitet som statsstøttet teater, der via finansloven får tre millioner kroner i ryggen årligt i fire år. De nye tider har udløst nyt logo og nyt navn, Randers Teater.

Randers: Narrehatten, der i 20 år har været det muntre logo for Randers Egnsteater, er fjernet og erstattet med et grafisk rent logo, der alene bygger på et lille r og et lille t. De to små bogstaver, der blidt fletter sig ind i hinanden, står for navnet Randers Teater.

For da vi passerede nytårsaften og trådte ind i 2020, havde det randrusianske teater status som statsstøttet regionalt teater. Og teatret står på finansloven de næste fire år med en garanteret udbetaling på tre millioner kroner pr. år. Med starten på den nye sæson har teatret så taget navneforandring, så det passer med den regionale forpligtelse. Nu er det staten og ikke Randers Kommune, der er største bidragyder til teaterhuset på Mariagervej.

- Men ellers er alt, som det plejer. Og vores rolle er den samme. Vi skal eksperimentere og præsentere nyskabende scenekunst, og ahr flere resurser at gøre det med, forsikrer teaterleder Peter Westphael.

Annonce

Rekordsæson

Han siger også, at den kommende sæson bliver teatrets hidtil største med 10 familieforestillinger og 30 voksenforestillinger, hvoraf de otte er egenproduktioner., nemlig tre for de voksne og fem for hele familien.

Som altid lægger en række gæstespil også i den kommende sæson vejen forbi Randers Teater. Blandt andet internationalt animationsteater, komisk operette, moderne dans og historisk drama. Det nye repertoire husstandsomdeles med Randers Onsdag 27. maj. To dage senere åbner billetsalget, forsinket på grund af coronakrisen.

- Vi har et kæmpe ønske om at have liv i huset igen. Vi må ikke vise teater, men vi må gerne sælge billetter. Og vi ved, at der er mange af vores kunder, der ser frem til den dag, hvor vi åbner billetsalget. Derfor holder vi fast i, at man kan komme hen på teatret og købe billetter. Vi tager alle de forholdsregler, vi kan. Og vi håber, det bliver en hyggelig dag, sådan som det plejer, siger Peter Westphael og tilføjer, at man får pengene retur, hvis teatret mod forventning løber ind i igen bliver tvunget til at aflyse forestillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce