Annonce
Randers

Ejere: Helt tosset at opgive Water & Wellness

Gribskov Gruppen har valgt at opgive driften af en svømmehal på Frederiksberg, men det får ingen betydning for engagementet i Randers. Arkivfoto: Lars Rasborg
Gribskov Gruppen, der ejer og driver Water & Wellness, har opgivet driften af svømmehal på Frederiksberg, men det ændrer intet i Randers.

Randers: Gribskov Gruppen A/S, der ejer og driver Water & Wellness på Viborgvej, har ikke tænkt sig at hælde sin randrusianske investering ud med badevandet.

Det fastslår bestyrelsesformand Mogens Jørgensen, efter at det onsdag kom frem, at Gribskov Gruppen har meddelt Frederiksberg Kommune, at det ikke er muligt at drive den lokale Flintholm Svømmehal uden et økonomisk tab.

- Vi har absolut ingen planer om at droppe Randers. Der hænger økonomien sammen. Det gør den ikke på Frederiksberg. At opgive Randers ville være helt tosset, siger Mogens Jørgensen til Randers Amtsavis.

I næsten to år har Gribskov Gruppen stået bag driften af Flintholm Svømmehal på Frederiksberg. Nu har magistraten i en af landets rigeste kommuner godkendt en aftale om afvikling af samarbejdet.

Water & Wellness

Juni 2012: Et flertal i Randers Byråd beslutter at indgå en aftale om et OPP-projekt, der skal realisere et nyt svømmebad. Kommunen, Arbejdernes Landsbank og LR-kredit underskriver en aftale, hvor de to sidstnævnte investerer de 214 millioner, som svømmebadet koster at opføre.

April 2013: Formand for kultur- og fritidsudvalget, Ellen Petersen (S) og Anders Skak, den private bygherre fra Gribskov Gruppen, tager sammen det første spadestik til Water & Wellness Randers.

Februar 2015: Det nye badeland Water & Wellness på Viborgvej åbner officielt og kan blandt andet tilbyde en wellness-afdeling, et fitness-center, et badeland og to vandrutsjebaner

Sorte tal på bundlinjen

Sidste sommer opstod der krusninger i badevandet, da Familien Skak Holding Aps, der er moderselskabet bag Randers Leisure Ejendomsselskab, der ejer og driver Water & Wellness, i sin årsberetning luftede muligheden for at sælge badelandet for at forbedre selskabets økonomi.

Dengang blev et salg ved overvejelserne, og efter møder med styregruppen bag Water & Wellness og senere sundheds-, idræts- og kulturudvalget blev randrusianerne overbevist om, at der ingen grund var til bekymring omkring det randrusianske vandlands økonomiske tilstand.

Ved orienteringen forlød det, at brugerne er tilfredse, alle regninger bliver betalt, og der er sorte tal på regnskabets bundlinje.

Hvis Gribskov Gruppen på et tidspunkt alligevel beslutter sig for et salg, skal det ifølge den såkaldte OPP-aftale skulle godkendes af Randers Byråd.

OPP-projekt

Water & Wellness, der åbnede i februar 2015, er blevet til i et såkaldt OPP-projekt (Offentligt-Privat-Partnerskab). Det betyder konkret i dette tilfælde blandt andet, at det private selskab Randers Leisure Ejendomsselskab har opført Water & Wellness og også står for driften af det. Til gengæld har Randers Kommune forpligtet sig til årligt at købe et bestemt antal ydelser i virksomheden.

Aftalen mellem bygherrerne og Randers Kommune indebærer også, at skulle selskabet gå konkurs, vil kommunen få mulighed for at købe det for et beløb, som er væsentligt lavere end det, byggeriet rent faktisk har kostet.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce