Annonce
Randers

Ejerpar smider bombe: Populær slagterforretning skal sælges

Det er efterhånden ved at være tre år siden, at Thomas og Tina Cramer overtog Havndal Slagterforretning fra landsbyslagterens tidligere ejer, Maybrith Thorup. Nu er det imidlertid igen tid til, at der skal nye kræfter til. Arkivfoto
Det er blevet tid til, at der skal findes en ny ejer af den populære Havndal Slagterforretning. Sådan lyder meldingen fra landsbyslagterens ejerpar, der efter mange, lange overvejelser har besluttet at give stafetten videre.

Havndal: Det er blevet til næsten tre år med skønne, lange arbejdsdage med masser af smil og grin i den lille landsbyslagter. Men nu er det blevet tid til at give stafetten videre til en ny ejer af Havndal Slagterforretning.

Sådan lød meldingen, da forretningens ejerpar, Thomas og Tina Cramer, tirsdag eftermiddag lagde et opslag på Havndal Slagterforretnings Facebook-side.

- Det har været hårdt at komme frem til denne beslutning, men vi tror på, det er det bedste for os og Havndal Slagterforretning, skriver parret i opslaget, hvor de også gør meget ud af at takke for den opbakning, de i slagterbutikken har fået fra både lokale og knap så lokale kunder.

Annonce

- Vi kommer helt sikkert til at savne alle jer kunder og de mange smil og grin, som vi altid synes, I har haft på, selvom vi nogle gange har jokket lidt rundt i spinaten. Det har været fantastisk at lære så mange at kende herude og fantastisk at så mange bakker op om at have en lille slagterforretning i Havndal, fortsætter de.

For få timer i døgnet

Da avisen ringer til Thomas Cramer for at høre ind til beslutningen, er det i første omgang en fåmælt mand, der tager telefonen.

- Jamen, jeg ved sgu ikke lige, hvad jeg skal sige ud over det, der står i opslaget. Det er jo lidt følelsesladet, lyder hans umiddelbare kommentar.

Noget af det, der skinner igennem både i parrets eget opslag og de mange kommentarer, som nyheden har fået på de sociale medier, er, at Thomas og Tina Cramer i de seneste år har været ramt af et stort arbejdspres. For udover de sidste tre års drift af Havndal Slagterforretning har parret også i de sidste to år stået bag delikatesseforretningen Mester Mums i Vorup.

- Vi har måttet indse, at der ikke er nok timer i døgnet til at drive to forretninger, når man også gerne vil have et familieliv med to små børn på fire og 11 år ved siden af, siger Thomas Cramer og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at vores prioritering af Havndal Slagterforretning og Mester Mums har givet nogle konsekvenser på hjemmefronten. Mange har sagt: ”Pas nu på jer selv”. Men det har været svært for os, for arbejdet har jo betalt sig.

Annonce

Der skal en slagter til

Men med en coronakrise, der ser ud til at lakke mod enden, en telefon, der ringer lystigt og en ordrebog, der allerede er godt fyldt op, er det blevet tid for Cramer-parret til at trække en streg i sandet og træffe en beslutning.

Havndal Slagterforretning har i de senere år været et yndet sted at handle. Både for de lokale Havndal-borgere, ligesom også folk fra både Randers, Hadsund og andre steder gerne er kørt til den lille landsbyslagter for at købe deres kød og delikatessevarer. Nu er landsbyslagteren sat til salg. Privatfoto

Og beslutningen er altså blevet at forsøge at finde en slagter, der kan fortsætte den positive udvikling, som i de seneste år har tilkendegivet Havndal Slagterforretning.

- Vi har flyttet Havndal Slagterforretning et godt stykke i den rigtige retning med hensyn til at skabe en moderne slagterbutik. Men nu er det blevet tid til, at der kommer en slagter og fører butikken det stykke videre, som vi ikke formår, siger Thomas Cramer med henvisning til sin egen uddannelse som mekaniker og hustruens delikatesseerfaring.


Vi har flyttet Havndal Slagterforretning et godt stykke i den rigtige retning med hensyn til at skabe en moderne slagterbutik. Men nu er det blevet tid til, at der kommer en slagter og fører butikken det stykke videre, som vi ikke formår.

Thomas Cramer, medejer


Annonce

- Vi kan ikke putte med det

Han håber derfor, at der i en nær fremtid vil melde sig en slagter på banen, som drømmer om at blive herre eller frue i sin egen landsbyforretning. For kundegrundlaget i Havndal er der ikke noget at sætte en finger på, siger han.

- Det kan jo ikke hjælpe noget, at vi går og putter med, at vi gerne vil sælge slagterbutikken. For hvis ingen ved det, så er der jo heller ikke nogen, der kommer og viser interesse for at købe, siger Thomas Cramer.

Det er foreløbig planen, at Thomas og Tina Cramer vil drive Havndal Slagterforretning videre, indtil en ny ejer er kommet på plads. Det er nemlig vigtigt for parret, at deres hjemby bliver ved med at have en landsbyslagter. Derfor følger butikkens eksisterende ordrebog, firmaaftaler om frokostordninger samt en god, ny kunde i form af Mester Mums i Vorup med i salget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce