Annonce
Randers

Eks-formænd i kamp om SF-magt

Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen stiller op til SFs magtfulde landsledelse. Det samme gør en række personer, der har udtrykt sig kritisk om SFs kurs i regeringen.

Mens Pia Olsen Dyhr (SF) indtager formandsstolen uden kamp, er situationen en helt anden, når det drejer sig om de 18 pladser i SFs magtfulde landsledelse.

60 partimedlemmer stiller op til valget til landsledelsen, og i begyndelsen af marts, hvor SF holder ekstraordinært landsmøde, afgøres det, hvem der får magten.

Blandt kandidaterne er den nu forhenværende formand, Annette Vilhelmsen (SF), og tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF), der var formand fra 1991 til 2005.

Annonce

På forhånd er der lagt op til en række nye navne i landsledelsen, idet partiets hidtidige næstformænd, Mette Touborg og Peter Westermann, ikke genopstiller. Til gengæld stiller fungerede gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (SF) op.

»Jeg stiller op, fordi jeg helt ubeskedent mener at kunne bidrage med noget væsentligt. Jeg har erfaring fra kommunalpolitik og fra ni år med diverse ordførerskaber, forhandlinger og gruppeformandsposten i folketingstingsgruppen,« skriver hun på Facebook og tilføjer:

»Jeg vil have, at SF forbliver i de forlig, vi er med i på Borgen. Jeg ønsker, at vi skal være et aktivt og konstruktivt støtteparti med klare venstreorienterede markeringer.«

Folketingsmedlem Jonas Dahl (SF) stiller ligeledes op. Det gør derimod ingen af de folketingsmedlemmer, som af politiske kommentatorer placeres på SFs venstrefløj. Det er navne som Özlem Cekic (SF), Trine Pertou Mach (SF), Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Karsten Hønge (SF).

En række SFere, der har kritiseret partiets kurs i regeringen, stiller op. Det er navne som Poul Overlund-Sørensen, Tonni Hansen, Annika Smith, Leif Donbæk Thomsen og Lene Linnemann og Leif Hermann.

Susanne Mathiesen, medlem af SF Billund, er også på listen. Hun bebudede for et par uger siden, at SF Billund var parat til at nedlægge sig selv, hvis ikke SF trådte ud af regeringen eller rullede salget af DONG-aktier tilbage.

»Vi skal gå efter indflydelse. Det har vi altid gjort, men vel at mærke indflydelse for at få SF-politik gennemført, ikke for at være en del af noget for enhver pris,« skriver hun nu på Facebook.

Valget til landsledelsen kan byde på et comeback til tidligere folketingsmedlem Meta Fuglsang, der tabte formandsvalget til Villy Søvndal i 2005. Hun forlod politik efter et dramatisk landsmøde i 2012, hvor hun trods stor opbakning fra SFerne tabte kampen om at blive næstformand.

De tidligere folketingsmedlemmer Kristen Touborg og Anne Grethe Holmsgaaard stiller op - det samme gør tidligere borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce