Annonce
Danmark

Ekspert: Datingapps gør det sværere at finde kærligheden

53-årige Anita Busch fra Kolding har både oplevet pludselig ignorance og at modtage seksuelle billeder af mænd, hun har mødt på datingsider og -apps. Foto: Søren Gylling
Datingkulturen herhjemme har ændret sig gevaldigt i takt med, at diverse datingsider og -apps har vundet frem. De har gjort det nemmere at komme i kontakt med tusindvis af andre singler, men de har også gjort det sværere at finde den store kærlighed, mener datingekspert Mikael Hoffmann.
Annonce

Datingkultur: Swipe, swipe, swipe, match! Bevægelsen, når tommelfingeren stryger fra venstre mod højre side af skærmen på en smartphone, er en, mange mennesker efterhånden kender til. Det er en bevægelse, som derfor også ofte bliver startskuddet til, at to mennesker mødes for at se hinanden an. I forrige årtusind eksisterede den ikke, og den har medført en ny måde for mange singler at lede efter kærligheden.

Men ifølge parterapeut og datingekspert Mikael Hoffmann er det ikke kun positivt, at det er blevet nemmere at finde og møde andre singler gennem apps og datingsider som Tinder og Dating.dk. Med dem syner udbuddet nemlig langt større end tidligere, og man kan lynhurtigt finde en ny og mere spændende flamme i tilfælde af, at en uenighed byder sig på tredje date – hvis man overhovedet når så langt.

- Når man dater på den måde, hvor man hurtigt kan se et dejligt smil og se, hvilke interesser den anden har og hurtigt kan mødes, så kommer man til at fokusere på de overfladiske her-og-nu-værdier. Det kan være udseende, politisk overbevisning og om man kan lide at have sex sammen. I stedet bør vi kigge mere på de grundlæggende værdier og på, hvad vi kan byde ind med i forholdet, siger han.

På grund af det meget høje tempo, der også gør det nemt at skifte ud og det store udbud, der gør det svært at vælge, mener han, at datingsider og -apps ikke er de rette kanaler, hvis målet er at finde sit livs udkårne.

Ekspertens råd

Parterapeut og datingekspert Mikael Hoffmann fraråder datingsider og -apps for at finde den helt store kærlighed, da han mener, der her er for stort fokus på overfladiske værdier. Hans råd er i stedet at overveje egne interesser og gå steder hen, hvor man kan møde andre med samme passion. Interesserer man sig for golf, kan man tage til den lokale golfklub for at møde andre mennesker og ad den vej finde en kæreste, som deler samme interesser og værdier.
Annonce

Hvad tiltrækker du?

Det høje tempo kan blandt andet ses, hvis man pludselig bliver slettet som kontakt midt i en korrespondance og uden varsel. Det er noget, som 53-årige Anita Busch fra Kolding har oplevet – og hun er langt fra alene. Faktisk er tendensen så udbredt, at det har fået et navn: Ghosting. I princippet har det altid været en ting pludselig at blive ignoreret af en anden person, fortæller Mikael Hoffmann, men det kan føles anderledes, når det foregår hårdt og brutalt på internettet, hvor det er mere anonymt, end hvis man står ansigt til ansigt.

Han forklarer dog, at oplever man at blive ignoreret eller modtager man seksuelle billeder, skal man overveje, om man selv udsender signaler, som tiltrækker den form for opførsel.

- Hun skal først og fremmest kigge på, hvem hun er. Hvad er det i hende, der tiltrækker den type mænd? Hun skal arbejde med sig selv og sine holdninger og overbevisninger. Hun skal overveje, hvem hun selv skal være for at tiltrække den mand, hun gerne vil have, siger Mikael Hoffmann.

Annonce

En investering i kærlighed

Udover tempoet er der også andre ting, der har ændret sig i takt med, at datingsider og -apps har vundet frem. Vi har nemlig nogle helt andre krav til kærligheden og til en partner i dag, end vi havde for 20 år siden, fortæller datingeksperten.

- Vi er blevet mere kræsne, krævende og bevidste i dag. Vi er mere selektive både i forhold til parforhold og arbejde, og vi stiller generelt større krav til, at det skal give mening for os selv.

Netop det, at vi har mere og mere fokus på os selv og vores egne behov harmonerer dog ikke godt med parforhold, som vi i stedet skal se som en investering.

- Kærlighed er i bund og grund at vælge at give sin partner det, partneren gerne vil have. Det skal handle mindre om os selv og mere om, hvad vi kan give til vores partner.

Men ifølge Mikael Hoffmann kan det for nogle føles som for stort et arbejde og virke bøvlet – og måske derfor lever flere og flere som singler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce