Annonce
Randers

Ekspolitiker tiltalt for rufferi og gangbangs: Mødte ikke op i retten

Sagen, hvor Per Zeidler står tiltalt for rufferi, kom ikke i gang mandag formiddag i Retten i Aalborg. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Retssagen, hvor Per Zeidler for anden gang står tiltalt for rufferi, kom ikke i gang mandag i Retten i Aalborg. Den anklagede ekspolitikers forsvarer, Henrik Garlik, informerede om Covid-19 senfølger ved sin klient. Nu forventes retssagen i gang på onsdag.
Annonce

Randers: Ekspolitiker Per Zeidler dukkede ikke op i Retten i Aalborg mandag på grund af sygdom.

I 2019 blev den tidligere kommunalpolitiker og en anden mand idømt seks måneders betinget fængsel ved Retten i Randers for rufferi, men lysten til at fortsætte med at arrangere og tjene penge ved såkaldte gangbangs tog Zeidler tilsyneladende med fra anklagebænken, for ved den nu afventede retssag er han igen tiltalt for rufferi.

Ifølge specialanklager Kim Kristian Kristensen ved Nordjyllands Politi, der er anklager i sagen, oplyste Per Zeidlers forsvarer mandag, at sygefraværet skyldtes senfølger af Covid-19 hos sin klient.

- Per Zeidler har nu fået til tirsdag klokken 13.00 til at fremskaffe en lægeerklæring, og så må vi se. Retssagens andendag var planlagt til på onsdag, så hvis muligt, starter vi der, fortæller anklager Kim Kristian Kristensen.

Annonce

Nægter rufferi

Da Per Zeidler blev dømt ved Retten i Randers erkendte han og den anden dømte mand, at de havde arrangeret og afholdt 73 gangbangs forskellige steder i landet, som havde indbragt 200.000 kroner.

Denne gang står han tiltalt for at have arrangeret seks gangbangs i Skelund ved Hadsund og et sted i Nordjylland - formentlig i Øster Hurup – i perioden fra 24. maj til 30. august 2019.

Desuden er han tiltalt for i perioden 7. til 10. maj 2020 at have arrangeret, at en kvinde havde sex med flere mænd.

Af anklageskriftet fremgår det, at kunderne har betalt knapt 150.000 kroner, hvoraf godt 50.000 kroner er gået til Per Zeidler.

Han erkender, at han har arrangeret gangbangs, men afviser, at han har tjent penge på det og nægter sig derfor skyldig i rufferi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce