Annonce
Randers

Elever får kortere skoledage i Randers

De fleste skoler i Randers har søgt om, at de ældste elever får kortere skoledage til næste skoleår. Foto: Steffen Ortmann/Scanpix

Randers: Politikerne på Christiansborg vil så gerne have, at eleverne bliver lidt længere i skolen. Men flertallet af skoler i Randers har valgt at benytte muligheden for at søge om at afkorte elevernes skoledage i skoleåret 2017/2018.

17 skoler har søgt om, at i alt 188 klasser får en kortere skoledag fra august. Det svarer til 78 procent af eleverne på mellemtrinet og i udskolingen, altså 4.-10. klasse.

Et flertal i byrådet i Randers besluttede for et år siden at give mulighed for, at en del af eleverne kan få kortere skoledage. Undervisningsministeriet åbnede nemlig dengang mulighed for, at skolerne kan afkorte skoledagen med henblik på at understøtte elevernes faglige udvikling og give mulighed for større undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Til gengæld får eleverne så færre timer.

Byrådsflertallet besluttede, at det for skolerne i Randers kun skal være muligt at søge om kortere skoledage for de ældste elever fra 4.-10. klasse.

Med i forsøg?

Og det vil flertallet af skolerne altså benytte sig af fra august. Allerede i det igangværende skoleår har en del skoler benyttet sig af muligheden for kortere skoledage. Lærernes vurdering er entydigt, at den kortere skoledag giver mere friske og motiverede elever, og at elevernes læring forbedres.

Det konservative byrådsmedlem Daniel Madié ønsker at gå et skridt videre. På byrådsmødet tirsdag 2. maj foreslår han, at Randers Kommune søger om at blive en del af et forsøg, som Undervisningsministeriet vil sætte i gang.

Ministeriet har inviteret alle kommuner til at deltage i et rammeforsøg om afkortning af skoledagens længde. Der kan maksimalt deltage 50 skoler i forsøget. Den forkortede skoledag skal understøtte kvaliteten på mindst ét af fire på forhånd valgte områder:

En styrkelse af indsatsen for svage elever, styrkelse af indsatsen for stærke elever, profilskoler samt - efter ansøgning og pædagogisk begrundelse - inddragelse af det lokale erhvervsliv.

Fristen er 16. maj, hvis en eller flere skoler skal søge om at deltage i forsøget. En ansøgning skal godkendes af politikerne, inden den sendes videre til ministeriet. Endnu har ingen skoler i Randers meldt sig på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce