Annonce
Randers

Elever: For ringe information om ungdomsuddannelserne i Randers

Peter Viggo Cramer Frank og Karoline Egede Ljungberg er med i Randers' fælles elevråd. Foto: Anne Myrup Pedersen
Kommunens fælles elevråd: Unge forsvinder fra byen, fordi vi ikke hører nok om vores mange uddannelsestilbud
Annonce

RANDERS: Randers kommunes fælles elevråd, der tæller repræsentanter fra alle kommunens folkeskoler, er for alvor trukket i arbejdstøjet. De over 40 folkeskoleelever har etableret sig med en håndfuld faste udvalg, som hver især kaster sig over relevante problemer for de randrusianske folkeskoler.

Blandt andet peger elevrådet på, at mange unge forsvinder fra Randers. Og grunden til det er blandt andet et for dårligt informationsniveau omkring ungdomsuddannelser i kommunen, lyder det.

- Vi hører noget om erhvervsuddannelserne, men næsten ingenting om de gymnasiale muligheder i kommunen, siger Karoline Egede Ljungberg fra 9. og Peter Viggo Cramer Frank, 6., fra det fælles elevråd.

Deres klagesang er blevet videreformidlet til de lokale politikere, men elevrødderne regner med, at der først sker noget tidligst næste år.

- Sådan er spillereglerne i de voksnes verden, resignerer de.

Vi vil gerne vise os frem for kommunens skoleelever og fortælle, at vi er her, og vi er klar til at påtage os relevante opgaver

Karoline Egede Ljungberg og Peter Viggo Craner Frank, medlemmer af Randers' fælles elevråd

Annonce

Toiletter, valgfag, mobning og skøjteløb

Derudover vil det fælles elevråd meget gerne have forbedret toiletforholdene på skolerne og have indflydelse på, hvilke valgfag skolerne skal tilbyde.

- Det er et klassisk problem for folkeskolerne, at toiletterne er for gamle. Men vi er da klar over, at det koster en masse penge, hvis de alle sammen skal skiftes på en gang. Og så vi vil gerne have flere valgfag, som vi - eleverne - mener er aktuelle. Det kan være fagligt tungere fag, som også gerne må være sjovere!

Yderligere vil rådet bekæmpe mobning på skolerne.

- Skolerne har allerede deres mobbe-strategier, men vi tror på, at vi selv - eleverne - har bedre føling med, hvor det går galt. Vi vil ofte selv være til stede, når det sker - og så er det vores jævnaldrende, det handler om.

Det fælles elevråd arbejder også på forskellige konkrete projekter, blandt andet en event på skøjtebanen med konkurrencer og varm kakao.

- Vi vil gerne vise os frem for kommunens skoleelever og fortælle, at vi er her, og vi er klar til at påtage os relevante opgaver, siger de.

Annonce

Magt og ansvar

Begge har erfaring fra det almindelige elevrådsarbejde på deres respektive skoler, men de er også enige om, at det er sjovere at være med i det fælles elevråd.

- Vi har en større magt og et større ansvar, end vi er vant til. Blandt andet har vi vores egne penge, fortæller de.

Således er de ikke i tvivl om, at politikere og andre voksne rent faktisk lytter til det fælles elevråd.

- Vi har oplevet, at uddannelsessamarbejdet, der er et samarbejde mellem ungdoms- og erhvervsuddannelserne samt Randers Kommune, gerne vil høre på os. Og vores ambition er at få gennemført en eller to større ting i løbet af det år, vi sidder i det fælles elevråd, siger de.

Det fælles elevråd bliver valgt for et år ad gangen, og selv om genvalg er en mulighed, slutter Karoline Egede Ljungberg og Peter Viggo Cramer Franks engagement til sommerferien.

Randers' fælles elevråd kan kontaktes både via Facebook og via instagram.

Skøjter og kakao

Randers' fælles elevråd har nedsat en eventgruppe, som den 21. februar inviterer til konkurrencer og varm kakao på skøjtebanen foran Underværket.

Eventen er for alle skoleelever i Randers Kommune

Efterlyser foredragsholdere

Mobbegruppen under Randers' fælles elevråd vil gerne i kontakt med folk, der på den ene eller anden måde har oplevet mobning - og som vil fortælle om deres erfaringer i foredrag.

- Vi kontakter lige nu kommunens skoler og foreslår dem mobbeforedrag. Derfor vil vi gerne i kontakt med både mobbere, mobbeofre og pårørende, som vil fortælle om deres erfaringer, siger Asta Marie bang fra gruppen.

Mobbegruppen kan kontaktes via Facebook og Instagram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kun højre kant på papiret: Vito skaber forvirring i ny rolle

Annonce