Annonce
Randers

Elever fra Rismølleskolen bliver ingeniører for en dag

Til 'Engineering Day' skal eleverne finde deres indre ingeniør- eller naturvidenskabsmand frem og udtænke nye løsninger på en række forskellige praktiske problemer. Foto: Jesper Balleby

Over hele landet deltager skoler i uge 45 i Danmarks første 'Engineering Day', hvor eleverne prøve at være medskabere og innovatører, der udtænker nye løsninger på en række forskellige praktiske problemer

Annonce

Randers: Fredag i uge 45 rykker tre 8. klasser fra Rismølleskolen undervisningen ud af klasselokalerne og over i Randers Naturcenter.

Her skal de bruge deres viden fra naturfagsundervisningen til at bygge lodrette haver og udvikle ideer til, hvordan man kan designe bygninger, der gør det muligt at dyrke afgrøder i højden.

Det sker på Danmarks første 'Engineering Day', som bliver afholdt rundt om på landets skoler, sciencecentre og ingeniøruddannelser hele ugen.

Her skal eleverne finde deres indre ingeniør- eller naturvidenskabsmand frem og udtænke nye løsninger på en række forskellige praktiske problemer.

- 'Engineering Day' er vigtig for fremtiden og den måde, som eleverne skal lære på. Det giver nogle supergode aspekter til naturfaget, siger Mette Hansen, der er fagpilot i naturfag i Randers Kommune.

Hun har inviteret klasserne til naturcenteret, hvor der venter dem en dag med oplæg og opgaveløsning. Der er også blevet tilknyttet en ingeniørstuderende til projektet, som eleverne kan spørge til råds om opgaven.

Annonce

Ingeniørpendant til Skolernes Motionsdag

Omkring 400 lærere fra skoler rundt om i hele landet har bedt om at få opgaverne tilsendt med det formål at deltage i 'Engineering Day'.

Formålet er at booste begejstringen for teknologi og naturvidenskab og sætte elevernes naturfaglige viden i spil på nye måder, så de oplever sig selv som medskabere og innovatører, fortæller Ghita Wolf Andreasen, projektdirektør i 'Engineer the future', der sammen med Naturvidenskabernes Hus står bag 'Engineering Day'-

- Vores ambition er at gøre 'Engineering Day' til en tilbagevendende landsdækkende begivenhed i stil med Skolerne Motionsdag - bare med naturvidenskaben og teknologien i centrum. En årlig dag, hvor elever arbejder hands on med naturfagene og oplever, hvordan de kan bruges i praksis. Det kan være med til at øge motivationen og styrke elevernes naturvidenskabelige og teknologiske dannelse, forklarer Ghita Wolf Andreasen.

'Engineering Day' arrangeres af Engineer the future og Naturvidenskabernes Hus. Projektet er en del af 'Engineering i skolen', som er et samarbejde mellem 'Engineer the future', Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College, finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce