Annonce
Østjylland

Elever på studietur til magisk skole

Der blev brygget magiske trylledrikke til den helt store guldmedalje i slottets kælder i faget "Eliksirer". Privatfoto

Slottet Czocha i Polen dannede i år rammen om en studietur for elever og ansatte på Østerskov Efterskole. Fire dage med rollespil i et magisk Harry Potter-inspireret univers, som de næppe glemmer igen.

Annonce

Hobro: Elever og lærere på rollespilsefterskolen Østerskov Efterskole i Hobro har været på en studietur, som var noget ud over det sædvanlige. De tilbragte nemlig fire på slottet Czocha i Polen, der i anledningen var omdannet til den magiske skole College of Wizardry, som er inspireret af Harry Potter-universet.

- Bare det at gå fra time til time var et eventyr i sig selv. Ud af det stemningsmættede bibliotek, gennem den imponerende riddersal, ud af den store port og hen over den gamle stenbro. Det er svært ikke at stoppe op og kigge bagud og tage synet til sig, beretter Simon Pettitt fra Østerskov Efterskole og fortsætter:

- Men man skal passe på, for det er aldrig til at vide hvilket eventyr, der venter rundt om hjørnet.

Eleverne fra Østerskov Efterskole fik også mulighed for at øve sine forsvarsevner i faget "Forsvarsmagi". Privatfoto
Annonce

Læring gennem rollespilsfortællinger

Det er ikke tilfældigt, at Østerskov Efterskole vælger at tage på så anderledes en studietur, som det har været tilfældet med turen til Polen. Efterskolen underviser nemlig udelukkende gennem læringsrollespil.

- Eleverne lærer at give liv til et litterært univers, og det er sådan set den bedste træning i litteraturanalyse, der findes. Når man er med til at skabe fortællinger, udvikler man også en stærk forståelse for, hvad fortællinger er, forklarer forstander Mads Lunau.

Han mener, den største læring finder sted på det menneskelige plan. I et intenst rollespil, der varer over flere dage, kommer eleverne virkelig ud af deres tryghedszone, men på en tryg måde. Det er en lærerig mulighed for at prøve andre roller og væremåder af, fortæller Mads Lunau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce