Annonce
Læserbrev

Elever skal trygt kunne gå i skole - også selv om ens forælder er politiker

Læserbrev: I den forgangne uge har der været megen debat om et læserbrev, som Frank Nørgaard (FN) fra DF har offentliggjort. I læserbrevet oplyser FN blandt andet om en hårrejsende behandling fra en lærer, som et af hans børn har været udsat for i folkeskolen. Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder.

Men hvis det er rigtigt, at en lærer har bedt en elev om at stå på mål for en forældres holdning om politiske spørgsmål, og eleven er blevet udstillet, så er det fuldstændig og aldeles uacceptabelt. Det er så upædagogisk, som noget kan være. Jeg håber virkelig, der må være nogle "formildende" omstændigheder.

Derfor bakker jeg også op om, at byrådsmedlemmet Bjarne Overmark tager sagen op i byrådet, men kun som et lukket punkt. En sådan sag kan byrådet ikke sidde overhørig. Jeg håber virkelig, at ingen elever i folkeskolen i Randers skal frygte for at skulle risikere at skulle stå på mål for en forældres politiske holdninger. Ingen elever skal udsættes for dette. Ingen.

Hvor er for øvrigt Danmarks Lærerforening henne her i Randers i sådan et spørgsmål?

Mig bekendt har der ikke været stillingtagen fra foreningen, og er det rigtigt, så er det ganske enkelt sølle. Må vi høre foreningens mening?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce