Annonce
Randers

Elever udvandrede i protest: Nu beklager Tradium corona-bommert

- Vi har gjort os umage med at overholde corona-restriktionerne, da vi ønsker at gå i skole og modtage undervisning, men vores indsats virker nu lidt værdiløs og meningsløs, skriver flere elever i et åbent bekymringsbrev. Foto: Annelene Petersen
Først da en gruppe studerende udvandrede fra skolen, kontaktede myndighederne og skrev et bekymringsbrev, blev klassekammeraterne til en coronasmittet sendt hjem i isolation. Tradium beklager forløbet og forklarer, at skolen ved en fejl fulgte forældede retningslinjer.

Randers: Op til Kristi himmelfartsferien, onsdag 12. maj, blev en elev på Tradium testet positiv med en PCR-test.

Her burde klassekammeraterne straks være orienteret, bedt om at gå i selvisolation og lade sig PCR-teste, som myndighedernes retningslinjer foreskriver. Sådan gik det dog ikke.

I stedet blev kun én elev, der havde været i tæt kontakt med den smittede, bedt om at gå i isolation, mens resten af eleverne nød ferien med venner og familie i lykkelig uvidenhed om, at de var potentielle smittebærere. Først mandag, da de igen mødte i skole, gik alvoren op for dem.

Annonce

De cirka 20 elever i klassen havde hverken fået opkald eller sms om coronasituationen, så kun dem, der i ferien havde været logget på skolens intranet, vidste, at der var konstateret corona i klassen.

- Nogle af os læste det som om, at det blot var via kviktest, og ikke PCR-test. Andre af os tænkte, at det var en af de elever, som aldrig møder op, og så det derfor ikke som et problem. Særligt fordi vores lærer også skrev, at medmindre vi blev kontaktet af myndighederne, skulle vi møde op mandag med en negativ kviktest eller negativ PCR-test som normalt, står der i et åbent bekymringsbrev skrevet af de fire elever Janni Maria, Daniel Lassen, Alexander Lorentzen og Piet Phimparu.

- Mandag opdagede vi så, at vedkommende, som er testet positiv, er en, som er der dagligt, og som har været i tæt kontakt med mange af os, fortsætter de og tilføjer, at ferien for dem har budt på tur med en fyldt færge, koncert og flere familiebesøg, hvor de potentielt - helt uvidende - har kunnet bære smitten videre.

Gik fra skolen

Da skolen afviste af hjemsende eleverne, valgte flere af dem mandag at tage hjem i isolation på eget initiativ.

- Vi har gjort os umage med at overholde corona-restriktionerne, da vi ønsker at gå i skole og modtage undervisning, men vores indsats virker nu lidt værdiløs og meningsløs med en ledelse på vores skole, som føler, at deres egne holdninger og interesser er hævet over myndighedernes retningslinjer, skriver eleverne og fortsætter:

- Vi er en gruppe, som ikke ønsker at vende tilbage, før skolen følger myndighederne omkring PCR-test, så vi kan gå i skole og færdiggøre vores skoleforløb med ro i maven.


Jeg er rigtig ked af det her. Det ærgrer mig dybt, at eleverne har været udsat for en forkert beslutning. For ja, vi skulle have sendt klassen hjem.

Lars Bagger Hansen, uddannelseschef, Tradium


Da avisen tirsdag fanger en af eleverne, Janni Maria, på telefonen, er hun på vej hjem efter en PCR-test.

- Jeg ringede til Styrelsen for Patientsikkerhed, efter jeg og flere andre i går var taget hjem på eget initiativ. Her fik jeg at vide, at klassens elever og lærere alle skulle hjem i selvisolation og PCR-testes, og jeg blev opfordret til at sende et udklip til vores uddannelsesleder, hvor der står, at det er det, man skal gøre i en sådan situation, fortæller hun.

Efter hun havde videresendt styrelsens oplysninger, blev hun ringet op af en fra skolens ledelse.

- Han lagde sig fladt ned, og nu er folk også sendt hjem. Men jeg synes, det er for sent. Vi elever gør, hvad vi skal, også selv om det er besværligt, så vi forventer, at skolen også gør, hvad den skal, siger hun.

Annonce

Tradium beklager

På skolen er ledelsen ked af situationen.

- Jeg er rigtig ked af det her. Det ærgrer mig dybt, at eleverne har været udsat for en forkert beslutning. For ja, vi skulle have sendt klassen hjem, fastslår uddannelseschef Lars Bagger Hansen.

- Vi fulgte nogle retningslinjer, der har været gældende tidligere. Vi havde ikke set den seneste opdatering. På trods af, at vi har medarbejdere, der bruger rigtig mange timer på at følge med i den slags, er det smuttet. Det er vi rigtig kede af, forklarer han.

Han bekræfter, at eleverne havde undervisning mandag og tirsdag, inden de tirsdag formiddag blev hjemsendt.

- Vi sendte dem hjem, så snart vi blev opmærksomme på de opdaterede retningslinjer, siger Lars Bagger Hansen.

Han fortæller også, at man nu er ved at undersøge muligheden for bedre kommunikation til eleverne, så de ikke nødvendigvis kun får besked via intranettet, hvis der i fremtiden kommer nye coronatilfælde.

Derudover arbejder ledelsen lige nu på at genvinde elevernes tillid.

- Vi har lige holdt et dialogmøde med klassen. Nu er den blevet bedt om at udvælge en talsmand, og så taler vi sammen igen i morgen, hvor de kan stille alle de spørgsmål, de måtte have. Det er vigtigt, at eleverne kan føle sig trygge igen, fortæller han.

Der er siden den positive test i onsdags konstateret yderligere et tilfælde af coronavirus i klassen, så der nu er to smittede. De fleste elever afventer dog fortsat svar på deres PCR-test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce