Annonce
Randers

Elevforslag førte til grundforløbscafé

Randers Social- og Sundhedsskole. eksteriør.

Kommende grundforløbselever på Randers Social- og Sundhedsskole blev 29. maj inviteret til Informationsdag på skolen. Her blev de sat i grupper, der diskuterede, hvad der var vigtigt for at skabe et godt skolemiljø. Eleverne havde især fokus på, at man skal have noget, som ligger udenfor undervisningen at glæde sig til. De foreslog, at det f.eks. kunne være at mødes med andre elever og lave forskellige ting sammen.

Annonce

Med baggrund i elevernes ønsker fra informationsdagen er der bl.a. oprettet en grundforløbscafé på skolen:

»Med Grundforløbs­caféen ønsker vi at skabe et miljø for unge elever, der giver mulighed for at danne relationer, også udenfor skoletiden. Hvor de kan høre musik, deltage i inden- og udendørs aktiviteter eller bare hygge sig og snakke sammen,« fortæller skolekoordinator Pia Ohnemus, der mener, det er vigtigt for en god skolestart, at eleverne indgår i forskellige sociale sammenhænge med andre elever og dermed får en følelse af at 'høre til' på skolen. I Grundforløbscaféen kan man deltage i forskellige aktiviteter, som på sigt skal planlægges af eleverne med hjælp fra skolen:

»Vi planlægger forskellige små aktiviteter for eleverne, der appellerer til nogle forskellige grupper - nogle ting foregår indendørs og andre udendørs, nogle vil gerne sidde ligeså stille og pynte cupcakes, mens andre måske hellere vil spille Wii,« fortsætter Pia Ohnemus.

Grundforløbscaféen er lavet som et uforpligtende tilbud, hvor eleverne har mulighed for at gå til og fra - derved er deltagelsen drevet af, at eleverne har lyst til at være der, og de kan deltage i det omfang, som det er muligt for den enkelte.

Grundforløbscaféen har i skrivende stund (31. august) været holdt én gang og var allerede første gang en succes. En gruppe elever mødtes og drak eftermiddagskaffe:

»Det betyder noget, at man kan få lov til at falde tilbage og få en kop te og en bolle efter en skoledag, og det betyder også noget, at det er elevernes café. Skolen skal derfor kun lave rammerne, men eleverne har selv mulighed for at bestemme, hvad de vil putte ind i rammerne,« fortæller Pia Ohnemus.

Der var god stemning i "Caféen", da der på den anden side af eftermiddagskaffen blev produceret sjove og smukke cupcakes i skolekøkkenet.

»Nu har vi holdt caféen én gang og glæder os til at se, hvordan det spredes blandt eleverne, og hvordan de gør den til deres egen,« siger Pia Ohnemus.

ranviden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Sangaften med Luna-koret

Randers HK For abonnenter

Agesen efter hektisk afslutning mod tophold: - Jeg var rasende

Annonce