Annonce
Navne

Elinstallatør trækker stikket efter 45 år i samme firma

Elinstallatør Niels Bredkær-Sørensen takker af efter 45 år som ansat og siden direktør i Lindved El. Foto: Morten Pape
Elinstallatør Niels Bredkær-Sørensen er i gang med nogle af sine sidste dage som direktør for Lindved El A/S. Han har afhændet sin ejerandel til sine to kompagnoner, og til maj er det slut med de daglige ture fra bopælen i Hedensted til arbejdspladsen gennem 45 år i Lindved.

Lindved: I en alder af 66 år har elinstallatør Niels Bredkær-Sørensen valgt at trække stikket og gå på pension. Og spændet mellem første arbejdsdag og sidste arbejdsdag er da også af en sådan beskaffenhed, at han må siges at have smurt det antal madpakker, som man rimelighed kan forlange af et menneske. Første dag var 15. oktober 1975. Sidste dag bliver 29. april 2021.

- Det bliver da lidt mærkeligt, men det er en beslutning, der har modnet sig over længere tid. Jeg er ikke træt af arbejdet, men jeg er mættet af det, siger Niels Bredkær-Sørensen, der solgte sin ejerandel til de to kompagnoner, Ole Thomsen og Per Littau Timmermann, tilbage i oktober 2020.

Afløser kørt i stilling

- Der er så lige gået cirka syv måneder ekstra, og det har handlet om at få kørt en afløser i stilling, så han kan overtage de opgaver, som jeg typisk sidder med, hvilket er automationsopgaver inden for industrien - herunder tilbudsgivning og projektstyring. Det har altid været mit bord, så her skulle vi lige finde den rigtige til jobbet først, siger Niels Bredkær-Sørensen, der er helt tryg ved at slippe tøjlerne.

- Jeg har kørt firmaet sammen med Ole og Per siden 1999, og vi har aldrig været uenige om, hvordan tingene skulle være. Desuden har vi en stab af trofaste og dygtig medarbejdere, hvoraf mange af dem har været hos os i 15-20 år, så jeg er på ingen måde bekymret for Lindved Els fremtid, siger Niels Bredkær-Sørensen.

Annonce

Har forrygende travlt

Der er da også nok at se til for firmaet, der beskæftiger 21 medarbejdere og ud over installationsafdelingen også byder på en stor fysisk butik med hårde hvidevarer og belysning foruden en webshop.

- Vi har rygende travlt, og det har vi faktisk haft under hele corona-perioden. Det skyldes givet, at folk har været meget hjemme og den vej rundt har fået mere tid til at gå og tænke over nye, mulige forbedringer i huset, siger Niels Bredkær-Sørensen, der er udlært ved Gedved El, og som i oktober 1975 blev ansat som svend hos Lindved El.


Det har været 45 år med en rivende teknologisk udvikling inden for el-området, som hele tiden har gjort det spændende og udviklende at gå på arbejde.

Niels Bredkær-Sørensen, medejer af Lindved El A/S fra 1999 til 2020


- Det har været 45 år med en rivende teknologisk udvikling inden for el-området, som hele tiden har gjort det spændende og udviklende at gå på arbejde, siger Niels Bredkær-Sørensen, der nu skal til at finde nogle helt andre ting at gå op i. I øvrigt sammen med sin bedre halvdel Gitte, som også har forladt arbejdsmarkedet.

- Jeg tænker, vi skal se noget mere til familien - ikke mindst børn og børnebørn - og så har vi et sommerhus ved Kalø Vig på Djursland, som også skal besøges lidt oftere. Desuden er vi nærmeste nabo til golfbanen i Hedensted, så mon ikke der skal spilles lidt golf også, siger Niels Bredkær-Sørensen.

Annonce

Måske et lille hyggejob

- Det bliver selvfølgelig mærkeligt at stoppe, for Lindved El er hjerteblod for mig. Jeg har flyttet ferier og arbejdet i weekender, når jobbet krævede det af mig, og har vel aldrig haft en arbejdsuge under 50 timer. Men tidspunktet føles bare rigtigt, så nu skal det være, siger Niels Bredkær-Sørensen, inden han tilføjer:

- Det kan selvfølgelig komme på tale, at jeg finder mig et lille hyggejob, hvor jeg kan bruge min håndværksmæssige baggrund.

Elinstallatør Niels Bredkær-Sørensen (i midten) har drevet Lindved El A/S siden 1999 sammen med sine to kompagnoner Ole Thomsen (t.v.) og Per Littau Timmermann. De to kører nu firmaet videre sammen. Foto: Morten Pape
Elinstallatør Niels Bredkær-Sørensen havde første arbejdsdag hos Lindved El 15. oktober 1975. Den 29. april er det slut. Otiummet kommer til at handle om familien, golf, sommerhus og måske et hyggejob. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce