Annonce
Østjylland

Elro Dage tilbage efter ufrivillig pause: Men stor-koncert er aflyst for anden gang

Djursland For Fuld Damp kan i år fejre 25 års jubilæum, og daglig leder, Ann Møgelvang, har været med de sidste 21 år. Stedet er igen i år en del af Elro Dage, hvor der tilbydes blandt andet gratis skinnecykling og kanoudlejning. Foto: Helle Elgaard Kvist
Efter at have været coronaramt i 2020 vender Elro Dage nu tilbage, og det vækker glæde hos blandt andet Djursland For Fuld Damp. Det største arrangement - en koncert med Magtens Korridorer - er dog taget af plakaten igen-igen, men arrangørerne håber på at vende stærkt tilbage.

Djursland/Favrskov/Kronjylland: Koncerter, kanoture, foredrag og stand up. Det var bare nogle af de arrangementer, der var en del af konceptet Elro Dage, som første gang løb af stablen i den sidste weekend af maj 2019, og som alle var gratis eller til en pris på maksimalt 100 kroner.

Dagene var en succes, men sidste år spændte coronaen ben for Elro Dage. I april 2020 blev det meldt ud på Facebook, at weekenden desværre blev aflyst på grund af usikkerheden om, hvorvidt det ville være tilladt at gennemføre arrangementer, der samlede mange mennesker.

I samme ombæring blev det offentliggjort, at Elro Dage i 2021 ville blive gennemført i perioden fra 28. maj til og med søndag 6. juni.

Annonce

For nyligt blev det meldt ud, at der på grund af covid-19-situationen ikke som vanligt kunne ansøges om nye arrangementer til ELRO Dage 2021, men at de allerede godkendte arrangementer ikke skulle afholdes i én weekend, men frit kunne placeres i perioden fra 18. maj og året ud.

Gratis kano og skinnecykling

Den melding har vakt stor glæde flere steder, og derfor kan der nu præsenteres et program på 38 aktiviteter, startende 28. maj med en kirkekoncert med Signe Svendsen i Tånum Kirke og sluttende med et foredrag om arbejdsglæde med Freddy Meyer 19. november i Årslev Forsamlingshus.

Et af de steder, der måtte aflyse sit arrangement sidste år, er Djursland For Fuld Damp (DFFD) i Allingåbro, der både tilbyder skinnecykling, kanoture, kørsel med veteranbus og overnatning i en gammel togvogn - alt sammen med udgangspunkt i den gamle stationsbygning i byen.

Som i 2019 tilbyder DFFD igen i år som en del af Elro Dage gratis udlejning af både skinnecykler og kanoer samt gratis kørsel med veteranbus og foredrag med den kendte havemand Søren Ryge. Alt sammen 27. juni.

Daglig leder af DFFD, Ann Møgelvang, fortæller, at der allerede er gang i bookingerne på mail og telefon, som foregår efter først-til-mølle princippet, men at der stadig er masser af ledige cykler og kanoer.

Annonce

Skinnecykling fra Romalt

Selv om Elro Dage blev aflyst sidste år, og folk derfor selv måtte have penge op ad lommen, når der skulle lejes kanoer og skinnecykler hos DFFD, så var 2020 et mere end travlt år.

- Jeg har været her i 21 år, og sidste år var fuldstændig vanvittigt, siger Ann Møgelvang, der fortæller, at hun mødte ind en time tidligere og blev en time længere stort set hver dag for at svare på mails om udlejning.

- Folk ville ud i naturen, og både i kano og på cyklerne er det ikke noget problem at holde afstand, siger hun.


Vi havde 100.000 kroner mere på skinnecyklerne, som vi har 60 af, og 45.000 kroner mere på kanoer, som vi vel at mærke kun har 10 styks af.

Ann Møgelvang, daglig leder af Djursland For Fuld Damp


Den store interesse for de udendørs aktiviteter kunne også tydeligt ses på indtægtssiden.

- Vi havde 100.000 kroner mere på skinnecyklerne, som vi har 60 af, og 45.000 kroner mere på kanoer, som vi vel at mærke kun har 10 styks af, siger hun.

Hun tror på en travl sæson igen i år, men dog med en forskel på højsæsonen, som er i skolernes sommerferie, og "skuldersæsonerne", som ligger fra maj til sommerferien og efter ferien og frem til og med oktober.

Som noget nyt blev det fra sidste sommer muligt at starte skinnecykelturen fra Randers - nærmere bestemt fra den opstillede "jernbanevogn" på Kristrup Engvej ved Romalt Bakker.

Annonce

Dobbelt-aflysning af koncert

Selv om mange af arrangementerne fra 2020 bliver gennemført i løbet af i år, så er det største af dem - en koncert med det populære rockband Magtens Korridorer, der skulle være afholdt i motorcykelklubben Mosten MC - taget af plakaten.

Da den oprindelige koncert blev aflyst sidste år, blev den flyttet til 28. maj i år, men det har ikke kunnet lade sig gøre at gennemføre en koncert i den størrelsesorden med de nuværende restriktioner, da Mosten MC’s fysiske rammer kun gør det muligt med en stående koncert.

- Vi havde allerede solgt knap 1.000 billetter, og det vil ikke være noget problem at være 2.500 mennesker herude, siger formand for Mosten MC, Johnny Kristensen.

Han håber, at det kan lade sig gøre at arrangere en ny koncert, både fordi der er vist velvilje fra Elro Fonden, og fordi et sådant arrangement ville kunne kaste penge af sig til forskellige foreninger i den vestlige del af kommunen, som skulle have hjulpet med frivillig arbejdskraft til koncerten.


Når myndighederne tillader det, og vi igen må samles nogle mennesker i Bode Krog, så er vi klar, men det er med udgangspunkt i, at det bliver til noget. Ellers må det være nok med det.

Johnny Kristensen, formand i Mosten MC


Omvendt understreger han, at at det er et kæmpe arbejde, og at man fra Mosten MC's side derfor vil være sikker på at kunne gennemføre, før man trækker i arbejdstøjet igen-igen-igen.

- Når myndighederne tillader det, og vi igen må samles nogle mennesker i Bode Krog, så er vi klar, men det er med udgangspunkt i, at det bliver til noget. Ellers må det være nok med det, siger Mosten MC-formanden.

Alle Elro Dage-arrangementerne kan ses på Elro Dages hjemmeside

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Annonce