Annonce
Debat

Elvir Abaz sætter tilliden til politiet på spil

Debat: Politiassistent Elvir Abaz kalder i et indlæg i Avisen Danmark 12. august burkaforbuddet for ”en hån mod vores retsstat og personlige frihed” og et udtryk for ”muslimhad” og ”populisme”. Vorherre bevares. Jeg mener tværtimod, at det er middelalderligt og kvindeundertrykkende, når formørkede islamister insisterer på, at kvinder skal bære burka eller niqab. Burka og niqab hører ikke hjemme i Danmark. Derfor er et forbud det eneste rigtige.

Elvir Abaz har tidligere skrevet læserbreve om forholdene i Vollsmose, hvor han mener, at eksempelvis Inger Støjbergs retorik er et større problem end de ballademagere, der spreder utryghed i området. Han har ligeledes gjort sig til talsmand for, at politiet bruger for mange ressourcer på at beskytte Rasmus Paludan, og at beskyttelsen af Paludan er problematisk, fordi det slider på tilliden til politiet i de udsatte ghettoområder.

Paludans facon er også for provokerende til min smag, men det er nu engang de voldsparate bøller – ofte med indvandrerbaggrund – der nødvendiggør politiets indsats for at beskytte ham.

Elvir Abaz har naturligvis ret til at deltage i den offentlige debat ligesom alle andre borgere i dette land. Det siger sig selv. Men jeg synes ærligt talt, at det bliver problematisk, når han insisterer på at præsentere sig selv som ”politiassistent” samtidig med, at han på voldsomt polemisk vis kritiserer lovgivning, som han på sit job har til opgave at opretholde og forsvare.

Det skaber forvirring om, hvornår han ytrer sig som privatperson og, hvornår han ytrer sig som ansat hos politiet. Jeg kan godt forstå, hvis nogle læsere bliver i tvivl om, hvorvidt politibetjente med Elvir Abaz’ holdninger reelt vil håndhæve loven, når de ser en kvinde i burka. Eller om Paludan fortsat kan forvente at blive beskyttet mod voldelige angreb? Kan Naser Khader? Kan jeg?

Det tror jeg selvfølgelig på, at jeg kan. Jeg har den største respekt for den indsats, som det danske politi yder for at passe på os alle sammen. Derfor vil det også være utroligt ærgerligt, hvis Elvir Abaz svækker tilliden til politiet.

Pia Kjærsgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad kan Aarhus? Hvad vil de?

Skal Visit Randers lukke kontoret i midtbyen efter 113 års tjeneste og i stedet lade sig opsluge af Visit Aarhus? Den beslutning valgte udviklingsudvalget torsdag aften at sende videre til byrådet uden indstilling. Det er et spørgsmål, der på forhånd kalder på de store følelser, og den undren, der melder sig omkring timingen hos både Visit Randers, erhvervslivet og samarbejdspartnere om diskussionen af den videre skæbne for byens turistkontor, er yderst berettiget. Vi har de senere år været vidne til en rivende udvikling i turismesektoren, som er bydende nødvendig at bide sig fast i, og vi ved fra kommunens egne beregninger, at den lokale turistbranche sikrer et årligt skatteprovenu på knap 200 millioner kroner. Et af argumenterne for at lade indsatsen varetage af kontoret i Aarhus, er, at det dermed bliver muligt at få del i en national pulje på i alt 40 millioner kroner, som man ellers ville gå glip af. Men hvor stor en andel vil Visit Aarhus overhovedet kunne tiltrække, og hvordan vil det komme Randers og den lokale turisme til gode? Vil midlerne, store eller små, overhovedet blive brugt tilstrækkeligt hensigtsmæssigt? Ingen ved det. Vi ved, hvad vi har, men ikke hvad vi får. Vi har et Visit Randers, der hver dag gør en forbilledlig indsats for at sikre overnatninger, bordreservationer og som sikrer gang i tælleapparaterne hos museer og attraktioner. En indsats, der kommer os alle til gode, som skaber omsætning og sikrer arbejdspladser. Hvorfor så skifte hest midt i det vadested, der hedder vækst og vigtig synergi mellem nuværende samarbejdspartnere? Vil et Visit Aarhus på et acceptabelt niveau kunne løfte opgaven med at sende besøgende mod Randers og skabe begejstring for seværdighederne i kommunen? Det er der bestemt ingen garantier for. Lad os derfor håbe, at byrådsmedlemmerne på skæbnemødet 7. oktober vil holde fast i det sikre kort ved at beholde byens turistkontor og stemme efter deres egen overbevisning.

Annonce