Annonce
Debat

Elvir Abaz sætter tilliden til politiet på spil

Debat: Politiassistent Elvir Abaz kalder i et indlæg i Avisen Danmark 12. august burkaforbuddet for ”en hån mod vores retsstat og personlige frihed” og et udtryk for ”muslimhad” og ”populisme”. Vorherre bevares. Jeg mener tværtimod, at det er middelalderligt og kvindeundertrykkende, når formørkede islamister insisterer på, at kvinder skal bære burka eller niqab. Burka og niqab hører ikke hjemme i Danmark. Derfor er et forbud det eneste rigtige.

Elvir Abaz har tidligere skrevet læserbreve om forholdene i Vollsmose, hvor han mener, at eksempelvis Inger Støjbergs retorik er et større problem end de ballademagere, der spreder utryghed i området. Han har ligeledes gjort sig til talsmand for, at politiet bruger for mange ressourcer på at beskytte Rasmus Paludan, og at beskyttelsen af Paludan er problematisk, fordi det slider på tilliden til politiet i de udsatte ghettoområder.

Paludans facon er også for provokerende til min smag, men det er nu engang de voldsparate bøller – ofte med indvandrerbaggrund – der nødvendiggør politiets indsats for at beskytte ham.

Elvir Abaz har naturligvis ret til at deltage i den offentlige debat ligesom alle andre borgere i dette land. Det siger sig selv. Men jeg synes ærligt talt, at det bliver problematisk, når han insisterer på at præsentere sig selv som ”politiassistent” samtidig med, at han på voldsomt polemisk vis kritiserer lovgivning, som han på sit job har til opgave at opretholde og forsvare.

Det skaber forvirring om, hvornår han ytrer sig som privatperson og, hvornår han ytrer sig som ansat hos politiet. Jeg kan godt forstå, hvis nogle læsere bliver i tvivl om, hvorvidt politibetjente med Elvir Abaz’ holdninger reelt vil håndhæve loven, når de ser en kvinde i burka. Eller om Paludan fortsat kan forvente at blive beskyttet mod voldelige angreb? Kan Naser Khader? Kan jeg?

Det tror jeg selvfølgelig på, at jeg kan. Jeg har den største respekt for den indsats, som det danske politi yder for at passe på os alle sammen. Derfor vil det også være utroligt ærgerligt, hvis Elvir Abaz svækker tilliden til politiet.

Annonce
Pia Kjærsgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet: Flere indbrud gennem taget

Leder For abonnenter

Byen der giver plads og samler de skæve ideer

Desværre lod vi den sædvanlige og selvdestruktive kronjyske hånlatter runge, da visionære randrusianere i begyndelsen af 90'erne opstillede en pavillon på Justesens Plæne på bredden af Gudenå og bekendtgjorde, at her skulle der - som det mest naturlige i denne verden - ligge en regnskov. Heldigvis slår vi ikke nogen hånlatter op længere, når virkelystne medborgere i vores by delagtiggør vi andre i deres opfindsomme ideer og initiativer. Med Randers Regnskov blev vejen banet for andre, der kan finde på skæve nyskabelser, der kan sætte vores by på danmarks-, europa- eller måske endda verdenskortet. Heldigvis stod der stærke private såvel som kommunale kræfter bag visionen om Randers Regnskov, som heldigvis blev virkeliggjort og blev vores mest kendte randersbrand nogensinde, mere kendt end selv Randers Reb, Randers Handsker og Randerslaks. Efter regnskoven fulgte finurlige ideer om en verdens eneste kopi af Elvis Presleys hjem i Memphis og en kronjysk version af en argentinsk vingård, La Pampa, begge placeret i Paderup. Dem griner vi ikke ad. Den første idé er realiseret for længst. Den anden bliver det også. Nu følger så den skæve idé om en randrusiansk orientekspres med naturlig adresse i Sporbyen Scandia, hvor fabrikken bag IC3, MR, MY og meget andet fint jernbanemateriel - som kan køre - i generationer har skabt arbejde og faglig stolthed og sat brød på bordet i randrusianske familier i hundredvis. Som et fint minde om fortiden og et vartegn for fremtiden ombygger frivillige håndværkere fra den lukkede fabrik i øjeblikket en stribe graffitihærgede vogne, der allerede fra næste år skal fungere som restaurant og bar i beige og kongeblåt, med guldskrift og sildebensparket, der skal give gæsterne en oplevelse af orientekspres. Spisevognsoplevelsen i sporbyen er en genial idé, som ingen vover at ramme med hånlatter. Noget har vi da lært, og det er dejligt. Randers er blevet byen, der giver plads og samler de skæve ideer. Det klæder vores by. Det skaber stolthed og positiv opmærksomhed. Det skaber liv og vækst.

Randers For abonnenter

Randers-chauffører vil have ansvaret for dyrenes helbred tilbage til landmænd: - Vi har ikke en chance

Randers For abonnenter

Fødevarestyrelsen har siden februar haft fokus på at sanktionere chaufførerne mindre

Annonce