Annonce
Randers

Elvis-fans kan komme ind - regnskovsgæster må vente lidt

Så snart klokken slog 10 torsdag åbnede Memphis Mansion. - Vi er så klar til gæster, lyder det fra direktør Henrik Knudsen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Så kan borgerne få oplevelser, selv om der er lidt forskel på, hvordan attraktionerne modtog genåbningsaftalen. Memphis Mansion åbnede pronto klokken 10 torsdag, mens Randers Regnskov venter til 8. juni, fordi forsamlingsforbuddet spænder ben for oplevelsen.

Randers: De to store attraktioner i Randers modtog genåbningsaftalen fra landets politikere lidt forskelligt. Mens Randers Regnskov gerne vil vente på, at der må komme flere gæster ind ad gangen, så åbnede Memphis Mansion fluks dørene, da det blev torsdag formiddag.

- Jamen, jeg så det i nyhederne i morges (torsdag, red.) og fik så sat det hele i sving, så vi kunne åbne klokken 10. Vi er så klar til at tage imod gæster, lyder det fra Henrik Knudsen, ejer af Memphis Mansion, der bobler af begejstring over, at det endeligt et muligt at åbne igen.

- Vi havde den plan, at vi skulle kunne åbne hurtigt, for vi vidste jo ikke, om det her kom til at tage to dage, to uger eller to måneder. Og da vi har en særudstilling, som mange mennesker endnu ikke har haft chancen for at få set, så var det bare med at få åbnet, siger Henrik Knudsen, der tilføjer, at alle forholdsregler er taget med rengøring hver eneste dag, håndsprit og så muligheden for afstand.

- Jeg tolker det sådan, at vi må have folk inde i grupper af 10, og vi har så pladsen til at kunne have fem grupper a ti inde ad gangen, fordi vi kan sørge for, at der er god afstand mellem grupperne. Vi er så toptunet til det her, lyder det fra Henrik Knudsen.

Annonce
Direktør i Randers Regnskov, Henrik Herold, har besluttet at vente med at slå dørene op til kuplerne til 8. juni, hvor forsamlingsforbuddet lempes fra 10 til 30-50 personer. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen

Venter til 8. juni

Henrik Herold, direktør i Randers Regnskov, så muligheden for genåbningen onsdag aften ved midnatstid. Men han har tænkt sig at vente til den oprindelige dato for genåbningsfase 3, nemlig 8. juni.

- Da vi 25. april fik den besked, at vi var tvangslukket sammen med akvarierne, tænkte vi at det var egentlig meget fornuftigt, og vi belavede på det, for det var det mest rigtige i situationen. Og vi fandt det også fornuftigt at vente til 8. juni, hvor forsamlingsforbuddet bliver lempet. Så det holder vi fast i, siger Henrik Herold, der forklarer:

- Vi er et oplevelsessted, dét, at komme her er en intim regnskovsoplevelse, og der må vi erkende, at skal vi leve op til det, så går det ikke, hvis folk skal stå og vente på gruppe et og gruppe to, går igennem. Det dur ikke for os, så vi venter med at åbne til 8. juni, hvor forsamlingsforbuddet er lempet til 30 til 50 ad gangen. Det passer meget bedre til os, siger Henrik Herold, der også skeler til økonomien.

- Ja, det er en nødvendighed, at se på økonomien. Som det ser ud nu mangler vi 8,5 million kroner alene på driften i år, så hvis vi åbner nu, mister vi jo også hjælpepakken, og med få gæster inde hænger det ganske enkelt ikke sammen, siger regnskovsdirektøren.

Der er ellers klar til åbningen i byens regnskov med ekstra rengøring, 200 liter håndsprit, afspærringer, hvor der er snævert, plexiglas mellem gæster og medarbejdere med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce