Annonce
Randers

Elvis-kappe udstilles i Randers

<p>Ifølge manden bag Elvis-kappen, John Uldal Jensen, var entertaineren Bent Fabricius-Bjerre meget betaget og imponeret, da han så den på Danmarks Rock Museum i Blokhus. Foto: Benny Vejlby</p>

En kopi af en berømt Elvis-kappe, som den legendariske sanger fik syet til de berømte Aloha-koncerter på Hawaii i 1973, kan nu ses hos Cosy Bed & Breakfast, som også har indrettet et specielt Elvis-værelse, hvor stedets gæster kan overnatte.

Annonce

Elvis er populær i Randers, ikke bare på Memphis Mansion, som er en kopi at Elvis Presleys hjem Graceland, men også hos flere af byens bed and breakfast steder, som har indrettet specielle Elvis-værelser. Og nu har Cosy Bed & Breakfast, kun et stenkast fra Memphis Mansion, fået muligheden for at udstille et helt specielt Elvis-klenodie.

Ifølge manden bag Elvis-kappen, John Uldal Jensen, var entertaineren Bent Fabricius-Bjerre meget betaget og imponeret, da han så den på Danmarks Rock Museum i Blokhus. Foto: Benny Vejlby

En kopi af en helt særlig kappe med navnet »the American Eagle«, som Elvis skulle have båret ved en af sine berømte Aloha-koncerter fra Hawaii i 1973, men som aldrig kom rigtig i brug, vender nemlig hjem til Randers efter blandt andet at have været udstillet på Danmarks Rock Museum i Blokhus.

Kappen, der bærer 28.000 glasperler i forskellige farver, har taget omkring otte måneder at lave, fortæller manden bag, John Uldal Jensen.

»Jeg sad en aften og så et program om Elvis med en koncert fra Hawaii. Der snakkede de om at han skulle have haft en kappe på, men han fik den aldrig på, da den vejede 25 kilo. Og så fik jeg lyst til at lave den,« siger John Uldal Jensen og tilføjer at det også var for at ære Elvis, da han er fan af den ikoniske sanger.

Og kappen har vakt stor beundring hos flere, som har set den. Blandt andre Bent Fabricius-Bjerre, som efter en koncert så kappen på Rock Museet i Blokhus, hvor den har været udstillet i 2015.

»Han var meget imponeret og betaget af den og satte derfor sit navn bag på,« fortæller en stolt John Uldahl Jensen.

Men efter at have tilbragt omkring et halvt års tid i Blokhus er kappen nu kommet til Cosy Bed & Breakfast på Hadstenvej 18 i Randers.

»Folk kan se den derude. Den står på gangen i en glasmontre, hvor folk er meget velkomne til at se den,« siger John Uldal Jensen.

Hvor den originale lange og 25 kilo tunge American Eagle-kappe befinder sig, det ved John Uldal Jensen dog ikke, men erstatningskappen, som var mindre end den første version, er i dag udstillet på Graceland i Memphis, USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC har styr på fundamentet før lokalopgør: - Har set lidt flere huller hos AGF

Randers FC For abonnenter

Drømmestart endte i målorgie: - Det er ikke voksenfodbold

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce