Annonce
Østjylland

Emmelie de Forest indtager Storbritannien

Emmelie de Forest gør endnu engang sin indtræden i et europæisk Melodi Grand Prix. Denne gang som sangskriver i den britiske udgave af konkurrencen. Arkivfoto: Joerg Carstensen

Den danske Eurovision-vinder fra Mariager stiller op som sangskriver i den britiske udgave af Melodi Grand Prix. Sangen, der hedder "Never give up on you" skal fremføres af walisiske Lucie Jones.

Annonce

Mariager: Sangerinde og sangskriver Emmelie de Forest forsøger at gå efter at vinde Eurovision for anden gang i sin karriere.

Den nu 23-årige sangerinde, der stammer fra Mariager, blev hele Danmarks darling, da hun vandt det danske Melodi Grand Prix og den efterfølgende Eurovison Song Contest-finale i 2013 med sangen "Only Teardrops".

Denne gang består Emmelie De Forests bidrag til Eurovision i, at hun har været med til at skrive sangen "Never give up on you", som dog først skal klare skærene ved dette års udgave af det britiske Melodi Grand Prix, hvor den vil blive fremført af walisiske Lucie Jones, der var deltager i den britiske udgave af X-Faktor i 2009.

Det sker fredag aften.

Annonce

Hør sangen, som Emmelie har været medforfatter på, i videoen herunder.

Annonce

"En stærk ballade"

Det er ikke første gang, Emmelie de Forest medvirker i Eurovision Song Contest-sammenhæng som sangskriver.

Sidste år var var hun sammen med Rune Westberg og MoZella med til at skrive "Never Alone", der blev sunget af dansk-australske Anja Nissen, og som endte på en samlet andenplads i den danske finale.

Hun var til gengæld ikke skrivende bidragyder til sin egen vindersang "Only Teardrops", som var forfattet og komponeret af Lise Cabble, Julia Fabrin og Thomas Stengaard.

- Det er rigtig, rigtig fedt, at vores sang er blevet udvalgt. Vi var alle sammen oppe at køre, efter vi havde skrevet den, og jeg glæder mig rigtig meget til at se den blive fremført i finalen, siger Emmelie de Forest til DR og beskriver sangen som "en stærk ballade".

Den internationale vinder af Eurovision Song Contest findes i Kiev i Ukraine i maj.

Emmelie de Forest arbejder også på sit andet album, som hun forventer udkommer i slutningen af 2017 eller begyndelsen af 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce