Annonce
Syddjurs

Emotionel rutsjebanetur forbi: Nu gør Djurs Sommerland klar til at åbne igen

Direktøren for Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, kom ud på en emotionel rutsjetur torsdag aften og fredag morgen, da udendørsforlystelser først ikke var med i genåbningens fase 2, men så var med i fase 3. Arkivfoto: Jens Thaysen
Torsdag aften måtte Djurs Sommerland se sig selv udelukket fra at åbne i nær fremtid, men allerede fredag morgen var der lys for enden af tunnelen: - Det var virkelig en emotionel rutsjetur, vi lige kom ud på dér, lyder det fra direktøren for Djurs Sommerland.
Annonce

Nimtofte: Normalt har administrerende direktør Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland, med egne ord ikke problemer med humøret. Det er næsten altid godt. Men torsdag aften var det dog svært at finde smilet frem, da statsministeren præsenterede genåbningens fase 2, hvor de udendørsforlystelser ikke var med på.

- Men så stod man op og hørte nyhederne i radioen klokken 8 fredag morgen, og så var vi med i fase 3 og må åbne 8. juni. Det var godt nok noget af en emotionel rutsjetur, man lige kom ud på dér, med to yderligheder, siger Henrik B. Nielsen, der har haft næsten to måneder til at rådføre sig med andre forlystelser og myndigheder om, hvad forventninger og krav så ville være til genåbningen.

- Og de er jo ikke så meget anderledes, end hvad vi som almindelige borgere skal rette os efter. At holde god afstand og spritte af. Heldigvis har vi jo rigtig god plads herude, så vi kan sørge for, at der er god afstand mellem gæsterne. Og vi vil nok tage åbningen trinvist og begynde med at åbne for et reduceret antal gæster. Så må vi se, hvordan gæsternes adfærd er, og når vi har fået en indsigt i den, skal vi måske lave yderligere tiltag efter det, før vi åbner for flere gæster ad gangen, siger Henrik B. Nielsen.

Annonce

Positive tilkendegivelser

Han har svært ved at komme med et præcist tal for, hvor meget der er tabt i indtjening.

- Vi havde jo selv rykket vores åbning til 20. maj i forvejen, og rykker den så yderligere nu. Men det er da nok på den forkerte side af 100.000 i besøgstal. Vi håber dog på at vinde noget af det ind igen ved at børnefamilierne har udskudt deres besøg hos os. Vi kan i hvert fald se, at da vi lagde beskeden på vores facebookside om at vi planlægger at åbne kort efter 8. juni, at det væltede ind med positive tilkendegivelser, siger direktøren, som oplyser, at det endnu ikke er besluttet om det bliver 10. eller 11. juni, der lukkes op for gæster i turistattraktionen.

Der arbejdes i øjeblikket med at finde en metode når Djurs Sommerland åbner, så der ikke kommer for mange gæster, der måske må gå forgæves, fordi der ikke kan komme det antal ind, der plejer.

- Vi vil selvfølgelig få flest muligt til at købe billetten online, og der ud over finde et system, så dem med sæsonkort også melder sig til elektronisk. Det skal vi nok finde en løsning på, siger Henrik B. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce