Annonce
Kultur

En af landets mest travle og folkekære skuespillere lægger altid vejen forbi Hvidsten Kro - og Randers er vild med hende

Bodil Jørgensen har bagagen fuld af livshistorier, når hun lander på Randers Teater fredag 12. november. Foto: Les Kaner
Skuespiller Bodil Jørgensen har knyttet tætte bånd til kro-familien og er snart aktuel med endnu en film om Hvidsten-Gruppen, hvor hun har rollen som Gudrun Fiil - kvinden, der mistede så meget og alligevel magtede at leve sit liv. Det samme gør den private Bodil Jørgensen, der måtte kæmpe sig tilbage til livet efter en alvorlig ulykke i 2014. I november lander den travle skuespiller på Randers Teater, hvor hun netop fokuserer på kærlighed, tab og livsvilje.

Randers:  - Jeg er dybt taknemmelig for at have fået en chance mere. Oplever det som et mirakel, at jeg fik livet igen. Tænker på, om der er bud efter én igen. Om der er et regnestykke, der skal gøres op. Men jeg ved da også, at jeg skal gøre mig umage, når jeg har fået chancen.

Sådan sagde skuespilleren Bodil Jørgensen til Randers Amtsavis, da hun havde kæmpet sig tilbage til livet efter den alvorlige traktorulykke i juni 2014, der var tæt på at koste hende livet.

Hun svævede mellem liv og død. Fortalte, at hun fløj ud af sin krop og sad ovenover og kiggede ned på sig selv.

Annonce

Den oplevelse har gjort troen endnu stærkere. For selvom hun udmærket ved, at det var morfinen, der gav hende hallucinationer, så voksede troen endnu mere. Og den folkekære skuespiller har aldrig været bange for åbent at vedgå sig sin kristne tro. Den bærer hun med sig i sin hverdag og på scenen.

Den fatale traktorulykke, der skete i forbindelse med optagelserne af filmen ”Far til fires vilde ferie” blev en markør, der både viser skrøbelighed og livsvilje.

Det er også sådan, vi kender hende fra scenen og filmen. Hun kan være skrøbeligheden selv, og hun kan i "Rytteriet" kæfte op som en rejekælling på sønderjysk, så ingen kan forstå hende. Hun kan være den søde og joviale Molly Andersen i tv-serien ”Badehotellet”. Og snart kan vi gense hende i rollen som Gudrun Fiil i film nummer to om modstandskampens helte i ”Hvidstengruppen – de efterladte”, hvor det er kvinderne, de efterladte, der har hovedrollerne.

I selskab med fru Jørgensen

Netop Fiil-familien har hun knyttet tætte forbindelser til. Da den første Hvidsten-film var lavet, forærede Gulle fiil, der er barnebarn af Marius og Gudrun Fiil, hende en ring. En ganske særlig ring. Nemlig den ring, som Marius Fiil forærede sin hustru til deres sølvbryllup.

- Den skinner på min finger hver evige eneste dag. Blot ikke den dag, jeg kom så grueligt galt afsted under optagelserne til Far til fire-filmen, siger Bodil Jørgensen.


Folk er vilde med hende. Dels er hun en hamrende dygtig skuespiller, dels har hun den menneskelige kvalitet at være til stede.

Peter Westphael, teaterdirektør

-12. november tager fru Jørgensen ordet, når hun lander på Randers Teater med forestillingen ”I selskab med Bodil Jørgensen”.

- Her fortæller hun åbenhjertigt om sit righoldige liv og karriere. Med sig har hun pianisten Bjarne Sahl, der spiller til hendes musikalske indslag.

Annonce

Publikum er vilde med hende

Egentlig var det meningen, hun skulle optræde en enkelt gang med forestillingen. Men på grund af efterspørgslen blev der lagt en ekstra forestilling ind. En om eftermiddagen og en om aftenen.

- Den forestilling er blevet rykket frem og tilbage. Den blev planlagt under coronaen, og i første omgang måtte der på grund af restriktionerne kun være 100 i salen. Der var udsolgt på ingen tid, konstaterer teaterdirektør Peter Westphael.

Dernæst blev der lettet på restriktionerne, der tillod flere teatergæster. Og der blev udsolgt.

- Så blev den planlagt til at skulle spille i Arena Randers' annekshal, som vi havde lejet, fordi vi troede, vi skulle starte renoveringen af teatret ved sæsonstart. Det er som bekendt blevet skubbet til efter nytår. Så Bodil spiller på Mariagervej, siger teaterdirektøren, der i mellemtiden måtte sætte en ekstra forestilling ind. Og den er næsten udsolgt.

- Folk er vilde med hende. Dels er hun en hamrende dygtig skuespiller, dels har hun den menneskelige kvalitet at være til stede og at se det enkelte menneske. Og så må man jo sige, at hun har en spændende livshistorie. Det er heldigvis ikke alle, der får en traktor i hovedet, siger Peter Westphael.

Annonce
Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Randers For abonnenter

Politiker kritiserer byrådskolleger for at sige nej til dagligt bad til ældre og udsatte borgere: Flertallet løber fra ansvaret og lader de ansatte stå med udfordringerne

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Annonce