Annonce
Randers

Én bliver til to: Luna slår dørene op for ny gourmetrestaurant

Restauratør Abert Kelani i lokalet, hvor Luna nu får til huse. Billedet er dog taget, da Lounge Bar, som senere blev afløst af Ultimate Burger, åbnede. Arkivfoto: Richardt Sylvestersen

Luna Ristorante Italiano på Rådhustorvet flytter om på den anden side af ejendommen, hvor burgerstedet Ultimate Burger hidtil holdt til. Burgerne er historie, men i Lunas tidligere lokaler åbner de Rada, en ny og spændende gourmet-restaurant bydende på hidtil usete retter.

Randers: Den populære restaurant Luna Ristorante Italiano på Rådhustorvet flytter - dog kun lige rundt om hjørnet og ned i lokalet, hvor søsterrestauranten Ultimate Burger hidtil har holdt til. De to spisesteder bytter dog ikke plads. Burger-restauranten lukker, og i Lunas tidligere lokaler åbner i stedet "de Rada".

Restauratøren bag såvel Luna som Ultimate Burger, Albert Kelani, er også manden bag de Rada, som ifølge Kelani bliver en gourmetrestaurant med retter, som hidtil ikke er set endsige smagt i Randers.

- Eksempelvis vil en af vore retter bestå af blandt andet fisk og hvid chokolade, siger Albert Kelani.

Om baggrunden for ændringerne i restauranterne på Rådhustorvet siger han:

- Antallet af burgersteder er ved at være for stort i Randers, og jeg er overbevist om, at byen er klar til noget andet. Jeg synes, udviklingen på restaurationsområdet i Randers de senere år fortæller, at randrusianerne gerne vil dels kvalitet, dels prøve noget nyt.

Annonce

Stjernekok

Når Albert Kelani tror på succes for sin nye restaurant, skyldes det blandt andet, at det er lykkedes ham at hyre stjernekokken Mario Allkurti som ny køkkenchef. Han er ligesom Kelani selv albaner og et kendt ansigt i hjemlandet, hvor han udover at have stået for menuen på flere af de bedste restauranter også har optrådt som tv-kok.

Allkurti bliver i øvrigt ikke det eneste nye ansigt i køkkenet, idet han meget snart får følgeskab af ydereligere en erfaren gourmetkok.

Menukortet vil jævnligt blive fornyet, og hvad fornyelserne kommer til at bestå af, vil de Radas gæster være med til at bestemme. Hver tirsdag er det nemlig hensigten at lave en særlig "taste-menu" typisk bestående af syv-otte små retter, og hvordan de enkelte retter bliver modtaget af publikum, bliver afgørende for sammensætningen af de mere permanente menuer.

Lokalet er også helt nyndrettet. Det er sket med bistand fra en indretningsarkitekt, og målet har været en enkel indretning, men ikke mere enkel end at hyggen og komforten er intakt. Stolene, som gæsterne skal sidde i er med armlæn og indkøbt i Italien, og til hver plads hører sågar en skammel, hvorpå damerne kan anbringe håndtasken.

Åbner meget snart

Hvornår de Rada åbner, kan Albert Kelani ikke sige præcist. Kun at det bliver meget snart. Faktisk er det netop de nævnte italienske stole, som er skyld i, at det ikke bliver straks. De er nemlig ikke leveret endnu.

- Men køkkenet og personalet er klart, og vi mangler blot nogle småting i selve indretningen. Så faktisk kunne vi åbne i morgen eller i overmorgen (torsdag eller fredag, red.), siger Albert Kelani.

Luna flytter som nævnt, men konceptet og menuen bliver det velkendte, selv om restauratøren med et smil på læben erklærer, at han da ikke vil afvise, at Luna bliver endnu bedre.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce