Annonce
Østjylland

En brand om ugen: Djurslands brandstiftere tilstår

Mændene erkender blandt andet at have brændt et kolonihavehus ned til grunden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Djursland var i foråret plaget af påsatte brande. Nu har de to mænd, der siden 1. maj har siddet varetægtsfængslet i sagen, valgt at tilstå. Den ene har allerede fået sin dom, den anden skal for retten på fredag.
Annonce

Grenaa: En 19-årig mand er blevet idømt 10 måneders fængsel - heraf fem måneders betinget fængsel - i en tilståelsessag om brandstiftelser og indbrud på Djursland.

På fredag, 16. oktober 2020, skal hans 23-årige medgerningsmand for retten i Randers.

- Den kommer også til at køre som en tilståelsessag i et åbent retsmøde, fortæller Janni Lundager, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

De to mænd har siddet varetægtsfængslet siden 1. maj, da politiet fra start har mistænkt, at der er flere medgerningsmænd på fri fod, og det dermed ville kunne forpurre efterforskningen, hvis de to mænd blev lukket ud i samfundet.

Annonce

En brand om ugen

De fire forbrydelser, de to mænd er sigtet for, er tre brandstiftelser og et indbrud, som alle blev begået i løbet af tre uger i april 2020.

Det hele startede med et indbrud begået på McDonald's på Århusvej i Grenaa natten til mandag 13. april. En rude til restauranten blev knust, og der blev stjålet en indsamlingsbøsse med lidt over 1000 kroner.

Natten til torsdag 16. april satte mændene ifølge sigtelsen ild til et kolonihavehus på Søndermølle Havevej i Grenaa. Branden var så voldsom, at huset endte med at udbrænde totalt. Heldigvis var ejerne ikke i huset den pågældende nat, og der var derfor ingen tilskadekomne.


De fire forbrydelser, de to mænd er sigtet for, er tre brandstiftelser og et indbrud, som alle blev begået i løbet af tre uger i april 2020.


Fredag 24. april forsøgte mændene endnu en gang at få en ejendom til at gå op i flammer ved at sætte ild til en bygning på Ringsøvej ved Ryomgård. Ilden blev dog opdaget og slukket, inden den nåede at få ordentligt fat i bygningen.

Onsdag 29. april satte mændene ild til en campingvogn, de havde kørt ud på en mark i Hessel nær Grenaa. Campingvognen udbrændte, men ingen personer kom til skade.

Annonce

Fældet af vidne

Det var branden i campingvognen, der endte med at fælde de to brandstiftere.

I forbindelse med branden blev en maskeret brandstifter nemlig set af et vidne, og Østjyllands Politi udsendte efterfølgende en efterlysning og bad alle, der havde oplevet mistænkelig adfærd i området på det pågældende tidspunkt, henvende sig.

Den opfordring gav pote - kort efter kunne politiet anholde de to mænd, der nu har tilstået forbrydelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

29-årig kørte narkokørsel

Randers FC For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers FC leverede målfest i årets første test

Randers FC

Linsen fra linjen: Se Randers FC's målfest i billeder

Annonce