Annonce
Sport

Én chance inden Paris: Randrusiansk Tour de France-rytter har udset sig det sidste udbrud

Mads Würtz Schmidt har udset sig en etape, hvor holdet skal hjælpe ham afsted i udbrud for fjerde gang, men det hele afhænger af, hvordan benene har det efter nogle hårde bjergetaper og en god enkeltstart i Pyrenæerne. Foto: Reuters/Christian Hartmann
Randers-rytteren Mads Würtz Schmidt led, da Tour de France-feltet skulle gennem Pyrenæerne, men der er stadig kræfter tilbage til at gå all-in på én udvalgt etape, inden løbet er slut.

Randers: Medmindre man er rendyrket sprinter eller vaskeægte bjergrytter, er der ikke mange muligheder for hæder tilbage i årets Tour de France.

Faktisk er der med al sandsynlighed kun én. Onsdagens 17. etape på 200 kilometer med to kategoriserede knolde undervejs.

For randrusianeren Mads Würtz Schmidt er det sidste chance for at få den top 10-placering, han har været tæt på to gange tidligere i sin Tour-debut.

- Jeg har ambitioner om at forsøge noget på etapen onsdag. Jeg håber, at jeg har benene til at komme med i udbruddet, men det håber halvdelen af feltet nok også, at de har, så det bliver hårdere og sværere at ramme udbruddet, siger Mads Würtz Schmidt.

Randers-rytteren har allerede været i udbrud tre gange i årets løb, og planen for det fjerde er ligetil.

- Det kan sagtens være 30 mand, der kommer væk, men der går nok en god times tid, før det lykkes. Det gælder om at have is i maven, køre klogt og sidde de rigtige steder, så jeg er klar, når den rigtige gruppe kører, siger Team Katusha-Alpecin-rytteren, der satser på at få opbakning af sit hold til foretagendet.

- Det skal være mig, Nils Politt eller Ilnur Zakarin, der skal i udbrud. De andre på holdet har ikke benene til at kunne lave noget i en finale, så de skal hjælpe, når der bliver angrebet til højre og venstre. Enten kan de køre lead out for os eller lukke hullet, hvis nogle ryttere er ved at sejle væk uden os.

Annonce

Mads Würtz Schmidts etaperesultater i Tour de France

1. etape: 98. (i udbrud)

2. etape: 5. (holdtidskørsel)

3. etape: 95.

4. etape: 141.

5. etape: 110 (i udbrud)

6. etape: 58.

7. etape: 14.

8. etape: 122.

9. etape: 93.

10. etape: 13. (i udbrud)

11. etape: 150.

12. etape: 139.

13. etape: 20. (enkeltstart)

14. etape: 115.

15 etape: 124.

Samlet placering: 107.

Ryttere til start: 176.

Lidelser i Pyrenæerne

Muligheden for at restituere bliver afgørende for, om benene er i stand til at træde nok watt, når det gælder onsdag. I den henseende faldt mandagens hviledag på et perfekt tidspunkt.

Søndag blev der nemlig kørt lynende hurtigt cykelløb over tre kategori 1-stigninger, og det kunne mærkes hos Randers-drengen.

- Jeg led godt nok på den første stigning. Der var lige en regning, der skulle betales, efter at have været så aktiv i starten af løbet, så der var intet at skyde med. Men det gik. Jeg kom over toppen og fandt gruppettoen, hvor jeg fik gang i benene igen.

- Alle har en dårlig dag, og hvis det var min, så er det til at leve med. Min krop har det okay, og alle andre har lige så ondt i benene, fortæller Mads Würtz Schmidt.

Hvor bjergene i Pyrenæerne for mange cykelryttere betyder noget helt særligt, er det ikke ligerem tilfældet hos Randers-rytteren, som er lettere uimponeret over det faktum, at han nu blandt andet har klatret op ad Tourmalet.

- Det er selvfølgelig mytisk og legendarisk i Tour-sammenhæng, men det er stadig bare et bjerg på 20 kilometer, som man skal op over. Det var fint nok, og det er en del af touren at køre den slags etaper, men det er bare dage, jeg skal igennem. Det tænker jeg ikke så meget over, siger han.

Glad for enkeltstart

Etaperne fra den sidste hviledag til mandagens anden af slagsen var ikke kun forbeholdt benhårde bjergetaper. Der var også fundet plads til til en enkeltstart.

På forhånd havde kronjyden håbet på en plads blandt de tyve bedste i sin tidligere hofdisciplin, og det var lige præcis, hvad han fik, da han kunne notere sig for den 20. bedste tid.

- Hvis man ser på resultatlisten, er cirka ti af dem foran mig fra klassementetsryttere, som alt andet lige kommer mere friske ind til sådan en enkeltstart, end jeg gør, så jeg er sindssyg glad for min præstation, siger den tidligere juniorverdensmester i enkeltstart.

Mads Würtz Schmidt kom i mål halvandet minut efter etapevinderen Julian Alaphillippe, som også kører i den gule førertrøje, på den 27 kilometer lange enkeltstart.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Thomasberg skifter fire: Nye offensive esser skal sende Randers FC i top 6

Annonce