Annonce
Randers

En dag i Spentrup i Blichers fodspor

St. St. Blicher mindes i Spentrup søndag den 4. oktober. Her Malvinas Hus og i baggrunden kirken. Arkivfoto: Randers Kommune
Arrangementet er placeret en uge før årsfesten i Blicher-Selskabet.
Annonce

En dag i Blichers fodspor - sådan lyder overskriften på et arrangement i Spentrup søndag 4. oktober fra klokken 12 til 16. Ifølge det seneste nummer af kirkebladet foregår arrangementet dels i Sognegården ved kirken i Spentrup, dels i Malvinas Hus, som bekendt opkaldt efter St. St. Blichers yndlingsdatter Malvina. Og det er placeret en uge, før Blicher-Selskabet holder sin årsfest.

Spentrup fik jo en helt særlig betydning for digterpræsten Blicher. Her var han sognepræst fra 1825 til kort før sin død i 1848. Som det hedder i kirkebladet:

"Det var her, han kæmpede med sine litterære drømme og udfordringerne i embedet, det var herfra, han vandrede til både Himmelbjerget og Hohøj i Mariager. Det var også i præstegården, Blicher døde.

Annonce

Blicher og nutiden

Programmet for dagen byder indledningsvis på et foredrag af professor Henrik Skov Nielsen, Aarhus Universitet, der blandt andet har skrevet om, hvordan Blicher i stil med nutidige forfattere som Erling Jepsen og Karl Ove Knausgård anvendte sin egen biografi i mange af sine fortællinger, således at værk og liv fremstilles som gensidigt nødvendige for forståelsen af hinanden.

Blicher er så radikal som nogen, når han skriver sig ind i den genre, vi i dag kender som autofiktion. Efter foredraget er der kaffebord og derefter mulighed for at besøge Malvinas Hus, ligsom man kan se nærmere på kirken og på Blichers grav.

En dag i Blichers fodspor er arrangeret i et samarbejde mellem Malvinas Hus og Spentrup Menighedsråd. Årsfesten i Blicher-Selskabet falder sammen med Blichers fødselsdag, 11. oktober (1782). Temaet for festen, der holdes i Hofteatret i Teatermuseet i København, er Blicher og det slesvigske spørgsmål i anledning af Genforeningen 1920.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce