Annonce
Rejser

En gave til cypriotisk turisme: Coronaen har sendt to professionelle golfturneringer til Cypern

Hele vejen rundt på banen er der betagende udsigter. Her ottende hul. Foto: Jacob Sjöman
European Tour spilles to uger i træk fra 29. oktober på Aphrodite Hills Golf PGA National Cyprus. Vi testede en af Europas mest spektakulære baner på Cyperns eneste golfresort.

Den enes død, den andens brød.

Rejselystne over hele Europa har i disse uger øjnene rettet mod Cypern, som er et af få lande, man i skrivende stund stadig kan rejse til uden at skulle i corona-karantæne, og hvor man kan få de dejlige luft- og havtemperaturer, mange drømmer om.

Det er også pandemien, der har resulteret i, at den ellers upåagtede golfdestination fra 29. oktober pludselig får en opmærksomhed, ingen i Cypern havde turdet drømme om.

Annonce

De professionelle golfspillere på PGA European Tour skulle i de kommende uger have spillet i Kina, men på grund af covid-19 kan det ikke lade sig gøre. I stedet fik Cyperns eneste golfresort, Aphrodite Hills, i slutningen af august en opringning, som næsten var for god til at være sand: Kunne resortet tænke sig at være vært for ikke bare én, men to turneringer i træk - Cyprus Open og Cyprus Classic, som siden er omdøbt til Cyprus Showdown?

- Det bliver den største sportsbegivenhed nogensinde i Cypern. En drøm, der går i opfyldelse. Det er det bedste, der overhovedet kunne ske for en destination. O.k., det kunne selvfølgelig have været endnu større at få Ryder Cup (”landskamp” i golf mellem Europa og USA, red.) hertil, men vi er ovenud lykkelige, siger salgschef Leontine Fleischer, Aphrodite Hills Golf.

Udsigt til flere golfturister

Millioner af tv-seere vil følge de to turneringer, og transmissionerne vil eksponere en af de mest spektakulære golfbaner i Europa.

Fra klubhuset til venstre i bunden af billedet kan man følge spillerne ned ad 18. huls fairway. Amatørspillere er typisk nødt til at lande bolden på det smalle stykke et sted mellem søen og den giftige rough, som på afstand ser uskyldig ud. Der er tale om et par 5-hul, som doglegger til højre. Drivet skal helst ligge lige i knækket. Foto: Aphrodite Hills Resort

Leontine Fleischer er sikker på, at det vil øge tilstrømningen af golfturister til Cypern, og hun forudser, at der vil blive anlagt endnu flere baner end de blot fire, der foreløbig findes i Cypern - alle i øvrigt i den vestlige del af landet, hvilket for golfturister er heldigt nok, så de kan prøve flere baner i samme område.


Det bliver den største sportsbegivenhed nogensinde i Cypern. En drøm, der går i opfyldelse.

Leontine Fleischer, salgschef, Aphrodite Hills Golf


Undertegnede spillede i sidste uge tre runder på Aphrodite Hills Golf PGA National Cyprus, og hvad angår skønhed, er den i verdensklasse. Standen er der heller ikke en finger at sætte på, og banen bliver trimmet yderligere op til Cyprus Open. Forhåbentlig vil tv-billederne yde banen fuld retfærdighed.

Store bunkere med indbydende hvidt sand kendetegner banen, som er ganske flad, selv om den ligger i et kuperet område og endda gennemskæres af en dyb kløft. Foto: Jacob Sjöman

Fra mange huller er der udsigt over Middelhavet, og fra hvert eneste teested frydes øjet over fairways afgrænset af oliventræer, johannesbrødtræer, cypresser og et farveorgie af blomster foran mange af de smukke ferievillaer - alle opført i gyldne sandsten.

Annonce

Alle amatører skal bruge buggy

Banen breder sig over to plateauer adskilt af en dyb kløft. Den krydser man allerede mellem hul to og tre. De professionelle skal - inden de bevæger sig ned i slugten - slå over den. Bolden skal flyves minimum 230 meter, hvorefter der venter en køretur på cirka en kilometer i buggy (golfbil) ad en smal sti over til næste plateau.

Priser

Vi rejste med Golf Plaisir og betalte 11.495 kroner for flyrejse, transfer til og fra lufthavnen, syv nætter på dobbeltværelse, morgenmad, fem middage (frit valg mellem seks restauranter - flere andre var lukket på grund af ydersæson eller corona), fem runder golf (tre på PGA National Cyprus og to på ligeledes fortrinlige Secret Valley). Vi blev opgraderet til familieværelse med fire sovepladser og udsigt til golfbane og havet. I receptionen blev det forklaret med, at man altid prøver at give gæsterne det bedst mulige, og da der var ledige værelser, blev vi opgraderet.

Fradrag for ikke-golfer var 1300 kroner.

Golf Plaisir sælger resten af året lignende pakkerejser med afgang fra både Billund og København til 9955 kroner. Spiller man ikke golf, er der et fradrag på 1300 kroner.

Resortet sælger golfpakker med ophold på hotel, feriehus eller -lejlighed i mere eller mindre end en uge.

Greenfee inklusive buggy er i højsæsonen 110-115 euro (825-863 kroner).

Fra hul 6 til 7 og 7 til 8 venter en endnu stejlere tur ned i og op af kløften, hvilket forklarer, hvorfor amatører ikke har mulighed for at gå banen rundt. Det vil være for tidkrævende og for mange også en fysisk umulighed i ofte 25-35 graders varme.

På de tre nævnte huller vil European Tour-spillerne også blive kørt.

Annonce

Hold øje med hul syv

Tv-seerne skal især holde øje med hul 7, par 3. Teestedet ligger midtvejs på en stejl bjergskråning, hvorfra man slår over bunden af kløften til en green, der heldigvis er noget større, end den ser ud til fra teestedet. Fra bagerste markeringer måler hullet 210 meter, men det er muligvis et af de tre, som bliver forlænget til de to turneringer.

Spillerne lever i en ”boble”

Aphrodite Hills Resort er lukket for gæster under de to golfturneringer, som spilles uden tilskuere.

Spillere, caddier, officials, sundhedsstab, tv-folk m.fl. udgør cirka 1000 personer. Langt hovedparten bor på hotellet, resten i ferieboliger og -lejligheder.

De lever fra turnering til turnering så at sige i en "boble" adskilt fra resten af verden for at undgå covid-19-smitte. De må for eksempel kun bevæge sig rundt på en begrænset del af resort-området.

Hvis klubgolfere følger starterens anbefaling af teested, er banen på ingen måde umulig at komme rundt på i en acceptabel score. Største overraskelse er den uskyldigt udseende rough, som jern og køller kun med besvær kan glide igennem. Men det skal ikke overraske, om de professionelle er i stand til at få det til at se legende let ud.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Selv på en kold, regnfuld sommerdag: I Botanisk Have kan du komme til Middelhavet, ørkenen og troperne

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce