Annonce
Debat

En god dag for Danmarks natur

Annonce

Læserbrev: I dag er en god dag for Danmarks natur. For viber og sanglærker. For vilde blomster, farverige sommerfugle og mange andre af de dyr og planter, som i dag mangler plads og levesteder.

For snart 30 år siden fik vi en naturbeskyttelseslov. Den skulle sikre, at der blev passet bedre på vores søer, moser, heder og en række andre sårbare naturområder.

Også vores enge blev beskyttet under naturbeskyttelsesloven. Men en del af dem blev desværre ikke beskyttet godt nok.

På et areal på størrelse med Mors har det fortsat været tilladt at sprøjte, sprede gødning og pløje. Vel at mærke på enge, som ellers på papiret er beskyttet, og som kan give plads og levesteder for dyr og planter i tilbagegang.

Men det laver vi om på nu. Vi skal passe bedre på vores natur.

Derfor har vi netop vedtaget en lov, der skal give reel beskyttelse af de enge, som ligger i ådale eller ud til vores kyster. Enge, som vi fremover skal passe bedre på. Enge som dem, der ligger langs Gudenåens bredder.

På de 37.000 hektar, som vi nu sikrer reel beskyttelse, vil vi efterhånden se flere blomstrende planter. Og med dem også flere græshopper, sommerfugle og andre insekter. Det vil igen være godt for fuglene – blandt andet sanglærken, agerhønen, viben og stæren, som i dag er i tilbagegang. Og på længere sigt vil flere og flere arter kunne trives på arealerne.


På de 37.000 hektar, som vi nu sikrer reel beskyttelse, vil vi efterhånden se flere blomstrende planter. Og med dem også flere græshopper, sommerfugle og andre insekter.


Forbuddet alene vil ikke vende den dybe krise, vores natur er i. En lovændring giver os ikke de millioner af fugle tilbage, som de seneste 40 år er forsvundet fra sangkoret i vores enge og vores agerland.

Men vi tager nu et vigtigt skridt mod at give dyr og planter mere af den plads, som de i den grad behøver. Derfor er det en god dag for Danmarks natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce