Annoncørbetalt indhold

En guide til, hvordan du sælger din bil sikkert

På et eller andet tidspunkt i vores liv, skal vi til at sælge vores bil, men hvordan?

Inden du vil sælge din bil, skal du måske overveje, om det er nødvendigt, og om salget af din bil giver nok til den næste bil, du skal til at investere i. Ønsker du ikke at investere i en ny bil og blot sælge den for muligvis at få din økonomi til at hænge sammen, eller tage en mere klimavenlig beslutning, vil du gennem artiklen blive guidet med gode råd til, hvad du skal være klar over, når du sælger din bil.

Sælg din bil sikkert

Når du har valgt at sælge din bil, kan du enten gøre det til privatpersoner eller bilforhandlere. Hos bilhandel.dk kan du gratis sætte din bil til salg.

Det er ikke uden risiko at sælge sin bil privat, vær dermed forberedt på processen inden, at du går i gang med at sælge din bil. Der er især tre ting, du skal være opmærksom på: omregistrering af bilen, hvordan køber kan snyde med betalingen samt slutsedlen. Disse ounkter uddybes længere nede i artiklen.

Ønsker du at sælge privat, kan du som oftest få flere penge for din brugte bil - du skal dog være opmærksom på nogle juridiske forhold for et sådan bilsalg. Ønsker du ikke, at salget af din bil skal indgå som en del af en bilhandel, eller ønsker du ikke at købe en ny bil, kan du med fordel sælge din bil på nettet, hvor du let kan sammenligne din bil med andres.

Du kan vælge selv at sælge din bil eller få hjælp udefra. Ønsker du hjælp udefra, kan disse for eksempel hjælpe dig gennem salget af din bil, gennemgang af slutseddel samt omregistreringen af din bil.

Har du selv sat din bil til salg via nettet, kan du blive kontaktet af forhandlere eller bilmæglere. Disse ønsker at sælge din bil for dig mod et salær. Vær opmærksom på dette, da de kan overtræde markedsføringsloven og dørsalgsloven ved sådanne henvendelser.

Sælger du din bil privat og lader en bilforhandler sælge din bil på dine vegne, kaldes denne handel for kommissions- eller anvisningssalg. Ønsker du at gøre dette skal du som nævnt være opmærksom på de juridiske forhold og spørge eksperter til råds. Det anbefales ikke at sælge bilen i kommission. Du hæftes også i forhold til køberen for fejl og mangler ved bilen. Forhandleren derimod får stadig gode penge uden at forpligte sig.

Det er også muligt at sælge din bil på auktion. Dette kan både foregå på en online bilauktion eller en bilauktion, hvor du fysisk er til stede. På en online bilauktion kan flere end 1000 forhandlere for eksempel byde på din bil - hvilket ofte giver en bedre pris end hos forhandleren. Det er dog ikke helt ukompliceret at sælge sin bil gennem en bilauktion.

Undgå at blive snydt

Det er som oftest mest betryggende at være sælger i en sådan situation og ikke køber. Men derfor er det stadigt vigtigt, at du som sælger, er opmærksom på din køber.

Som bilsælger er det vigtigt, du ikke lader din mulige køber prøvekøre bilen alene. Du bliver muligvis ikke dækket af din forsikring, hvis du frivilligt har givet nøglerne til køberen, for at personen kan prøvekøre den.

Du skal også være opmærksom på, om din køber har et kørekort inden I prøvekører bilen sammen. Du står nemlig med bøden, hvis en person uden kørekort kører bilen. Derudover skal du også notere kørekortnummer, navn og personnummer ned inden, du overlader bilen til køber, da du som nævnt bliver hæftet, hvis du overlader en bil til en person uden gyldigt kørekort.

Vær sikker på at der udarbejdes en slutseddel. Det er endvidere vigtigt at denne er gennemarbejdet, samt at du gemmer den, da det er dokumentation for, at du har solgt bilen, og hvem den er solgt til. Slutseddlen dokumenterer, at du ikke længere er ejeren af bilen.

Betalingen for bilen skal foregå før, du vælger at udlevere den, ligesom registreringsattesten. Betalingen skal enten foregå kontant, som bankoverførsel/straksoverførsel eller MobilePay. Hvis økonomien ikke tillader et kontant køb, kan du tage billige lån for - men vær opmærksom på elementer såsom ÅOP, løbetid m.v.

Til sidst skal du huske at omregistrere bilen til den nye ejer, inden køber kører af sted med den. Dette kan for eksempel ske ved, at I omregistrerer online på SKATs hjemmeside. Dette kan I med fordel gøre sammen, da du hæftes for alt, hvad der sker med bilen, indtil den bliver omregistreret - du hænger dermed på udgifterne.

Vær dermed godt forberedt på dit kommende salg, så du ikke bliver snydt og trygt kan sælge din bil. Du kan som nævnt finde hjælp udover denne artikel via Google, bekendte eller eksperter på området.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.