x
Annonce
Randers HK

Kampanalyse: Den gyldne chance endte i ingenting

Sabine Pedersen var tilbage på stregen for Randers HK og var en sikker afslutter. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers HK var tæt på at udnytte en københavnsk gummiarm i slutfasen til at stjæle sejren i Frederiksberghallerne. Men det endte med en sejr på 28-26 til København Håndbold i en kamp, hvor hjemmeholdet ellers måtte undvære ligatopscorer Mia Rej.

København: For knap tre år siden kunne Niels Agesen fejre en af karrierens største triumfer, da han med finalesejr over København Håndbold vandt det danske mesterskab med Nykøbing Falster.

Siden har slagene mod København Håndbold dog ikke været nogen dans på roser for Niels Agesen, der i tiden som Randers HK-træner blot har vundet to af ti opgør mod hovedstadsholdet.

Torsdag aften endte det i endnu et nederlag i Frederiksberghallerne, og det var et bittert af slagsen for Randers HK, der med en formidabel slutspurt forvandlede en københavnsk føring på 25-20 til stillingen 26-26 med tre minutter igen.

Men Randers HK dummede sig, da det hele skulle afgøres. Ved 26-26 stjal højrefløjen Line Mai bolden fra københavnerne, men hun havde ikke modet til at kaste bolden i det tomme mål og afleverede i stedet til Sabine Pedersen længere fremme på banen, der sendte bolden over både parader og mål.

I stedet kunne Laura Nusser og Hanna Blomstrand med to afsluttende scoringer sikre København Håndbold sejren på 28-26.

Annonce

Kampen i tal

Håndboldligaen kvinder

København Håndbold - Randers HK 28-26 (14-13)

København: Debbie Bont 6 (4), Linn Blohm 6, Paulina Uscinowicz 4, Larissa Nusser 3, Hanna Blomstrand 3, Maria Hjertner 3, Louise Føns 2, Olivia Mellegård 1.

Randers HK: Mai Kragballe 6 (5), Sabine Pedersen 4, Julia Eriksson 4, Camilla Degn 2, Rikke Thorngaard 2, Signe Schaar 2, Line Mai Hougaard 2, Celine Sivertsen 1, Melanie Bak 1, Katrine Larson 1, Mathilde Orkild 1.

Stillinger undervejs: 2-5, 8-7, 14-11, 19-15, 25-20, 26-26.

Udvisninger: København Håndbold 3, Randers HK 2.

Dommere: Michael Søegaard og Thomas Kalisz

Tilskuere: 978 i Frederiksberghallerne

Næste kamp: 26. februar klokken 18.30 mod Team Esbjerg i Arena Randers.

For få redninger

Troen på en randrusiansk overraskelse steg ellers voldsomt, da det stod klart, at København Håndbolds ligatopscorer og spilstyrer, Mia Rej, var forhindret i at spille på grund af sygdom.

Dermed var begge hold uden deres største profil. Gravide Jamina Roberts tog plads på tribunen bag Randers HK-bænken.

Savnet af Jamina Roberts var til at få øje på i en første halveg, hvor bagspillerne hos Randers HK gjorde sig mere bemærket med afbrændere og tekniske fejl end scoringer. Det så ellers fint ud i begyndelsen, hvor Randers HK bragte sig foran 5-2.

Men midtvejs i første halvleg kom København foran for første gang, da Linn Blohm scorede til 8-7, og så begyndte problemerne ellers at melde sig for Niels Agesen, der måtte tage to timeouts frem mod pausen.

Afgørende var det blandt andet, at målvogterne ikke tog nok, selv om forsvaret i lange perioder af kampen dækkede flot op. Mathilde Juncker havde blot en enkelt redning, inden hun blev plukket ud efter knap 20 minutter. Stine Broløs stod resten af opgøret, men nåede heller ikke de store højder. Hun havde en redningsprocent på knap 23, hvilket ikke kunne matche hjemmeholdets Amalie Milling, der stod med knap 37 procent.

Stærk Sabine

Et par hurtige scoringer til sidst i første halvleg sikrede, at Randers HK kun var nede 13-14 ved pausen, og straks efter pausen fik Julia Eriksson bragt balance i regnskabet.

Men det var ikke nok til for alvor at sætte gang i angrebsmaskineriet. Mai Kragballe var sikkerheden selv på straffekast med fem træffere på fem forsøg, men havde til gengæld store problemer i det åbne spil, hvor hun først satte en scoring ind i kampens slutfase. Det trak også ned, at hun løb ind i to udvisninger og lavede fem tekniske fejl.

Randers HK havde bedst succes med afslutningerne, når bolden kom ud på fløjene eller ind til Sabine Pedersen på stregen. Hun var tilbage efter at have siddet ude med nyresten i den seneste kamp og lavede fire mål på fem forsøg.

Men Randers HK måtte alligevel se København trække fra efter pausen, hvor de med tolv minutter igen var foran 25-20. Men herfra lavede hjemmeholdet kun tre mål, og det var altså tæt på at være nok til at sikre Randers HK et overraskende comeback.

Men det gik, som det oftest er gået de senere år, når modstanderen er København Håndbold.

Med et nederlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce