Annonce
Leder For abonnenter

En hån mod ofre og efterladte

Arkivfoto: Lennart Rehnman/SCANPIX SWEDEN
Som PLUS abonnent får du adgang til flere hundrede PLUS-historier. Nyheder, baggrunde, analyser, interviews, portrætter og kommentarer. Den bedste lokale dækning.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod jo med 38 medarbejdere, der havde 38 forskellige måder at gøre tingene på

Leder For abonnenter

Det er beskæmmende og dybt deprimerende

Hjemme i vores små familier må vi ikke forvente, at vores børn opfører sig pænere end os, deres mødre og fædre, deres rollemodeller, deres forbilleder. På vores arbejdspladser må vi ikke forvente, at medarbejdere opfører sig pænere end deres arbejdsgivere. Og i vores demokratiske samfund må vi ikke forvente, at vi som borgere opfører os pænere end vores politikere, vores folkevalgte. Det er derfor demokratisk vigtigt, når Østjyllands Politi i øjeblikket efterforsker, om der blandt vores lokale byrådsmedlemmer i Randers er enkelte, der ikke opfører sig ordentligt, og som spreder personfølsomme oplysninger, de ikke må sprede. Demokratiets øverste skal opføre sig ordentligt og forbilledligt for vi andre. Ellers skal de ikke længere være en del af det øverste lag af vores fine danske demokrati. Så skal hammeren i stedet falde hårdt. Politiets aktuelle efterforskning af enkelte byrådsmedlemmer i Randers er afgørende vigtig, selv om efterforskningen igen kaster et kedeligt lys over vores by og kommune. Hvis der er noget at rydde op i, er det vigtigt, at vi får arbejdet gjort færdigt og forhåbentlig kan komme godt videre derefter. Vi kan generelt ikke leve med et byråd, hvor enkelte medlemmer gør, som det passer dem, i stedet for at følge reglerne. Og vi kan specifikt ikke leve med, at vi ikke kan være sikre på, at vores folkevalgte respekterer privatlivets fred. Vi hører sjældent eller aldrig historier om andre kommuner, der ligner de historier, som vi og alle andre hører om Randers. Det er beskæmmende og dybt deprimerende. Ens for mange af de dårlige historier om vores ellers dejlige kommune er, at de har deres afsæt i det politiske, og således er den aktuelle historie om politiets efterforskning af enkelte byrådsmedlemmer da også blot det seneste lag på den endeløse og sørgelige historie om den kommunale daginstitution Stjernehuset i Helsted. Historien om Stjernehuset er historien om en mere og mere bitter og altødelæggende strid, som aldrig vil få en vinder, men som efterlader flere og flere med smertelige nederlag og alt for store menneskelige omkostninger.

Annonce