Annonce
Danmark

En hyldest til 'mor-kroppen': Vil vise at strækmærker, ar og løs hud også er smukt

Familiefotos er en del af Nanna Kjærs speciale. Her er det hendes egen familie, hun har foreviget. Foto: Nanna Kjær
Nanna Kjærs portrætserie af mødre er et billede på hendes egen rejse mod en accept af sig selv og sin egen krop.
Annonce

Viborg: Et af de mere risikable spørgsmål, man kan stille en kvinde, er, om hun mon er gravid?

Netop det spørgsmål har Nanna Kjær fået flere gange. Også selvom hun ikke var gravid. Som ung og voksen kvinde har hun lidt af oppustet mave. Først da hun rent faktisk blev gravid, kunne hun slappe af.

Siden hun fødte sin ældste søn for fem år siden, har hendes forhold til sin egen krop forandret sig. I stedet for at være i konstant krig med sin krop, har hun accepteret den, som den er og føler sig mere tilfreds og glad for sit udseende end nogensinde.

Lige præcis den rejse er udgangspunktet for Nanna Kjærs seneste fotoprojekt, hvor netop mor-kroppen er i fokus.

- Rigtig mange af os føler, at vi ser forkerte ud. Normaliteten ligger langt væk fra billedet af ”den perfekte krop”. Jeg vil gerne vise, at det ”normale” også er smukt, og at strækmærker, ar og løs hud er en del af det at blive mor. Det, synes jeg, at portrætterne viser rigtig flot.

Annonce

Silikonebryster

Der medvirker 14 kvinder i fotoserien. Fotografen er overbevist om, at de mange mødre, der har vist interesse for at deltage i projektet, har henvendt sig, fordi de ligesom hende er godt trætte af det skønhedsideal, der bliver præsenteret i moden.

- Indtil jeg fik børn, var jeg direkte ked af min krop. På et tidspunkt fik jeg ”lavet bryster”, fordi min mave stak længere ud end mine bryster, og det passede slet ikke med de kropsidealer, jeg havde i mit hoved. Men da jeg var gravid, fik jeg taget silikonen ud, og det var uden tvivl den bedste beslutning for mig, siger hun og fortsætter:

- Jeg accepterer min krop på en helt anden måde i dag, end jeg gjorde førhen. Jeg har fået to dejlige børn. Jeg er faktisk stolt af det, min krop har præsteret.

Annonce

Læs om modellerne

Udstillingen ”En hyldest til mor-kroppen” som er støttet af Vestjysk Bank i Viborg og Nordic Digital Lab i Randers, der er har printet de smukke portrætter, kan opleves i Toldbodens kantine fra 9. september og en måned frem.


Jeg vil gerne vise, at det ”normale” også er smukt, og at strækmærker, ar og løs hud er en del af det at blive mor.

Nanna Kjær


Nanna Kjær holder reception i sit atelier fredag den 4. september fra klokken 13, hvor billederne fra projektet også kan opleves.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce