Annonce
Randers

En kamp for sammenholdet

50 sekunder og Jacob Taz Sørensen scorede. Foto: Annelene Petersen.
DBU's oldboyslandshold trak 600 til stadion i Asferg, hvor de gamle landsholdsspillere mødte 1.-holdet i den jubilerende lokale klub, Purhus IF

Asferg: Klokken 18.30 fredag aften i Asferg. Rundt om fodboldbanen står 600 tilskuere, klar til at overvære kampen mellem det lokale hold, som sædvanligvis spiller med jævnbyrdige modstandere i serie 3, men i aften står over for en imponerende række af tidligere landsholdsspillere, Oldboyslandsholdet, i anledning af den lokale forenings 50 års fødselsdag.

Martin Jørgensen, 43, sætter bolden igang, og efter et par afleveringer er den på vej mod hjemmeholdets mål for fødderne af Jacob Taz Sørensen, som uden at tage hensyn til fødselaren, sparker den fladt i mål. Der er gået 50 sekunder, og så er det ligesom klart, at de gamle landsholdsspillere ikke kun stiller op for hyggens skyld:

Anders Jespersen (tv) og Casper Skriver, to af de mange frivillige som var med til at skabe en god fodboldfest i Asferg. Foto: Annelene Petersen.

- Vi kan ikke lide at tabe, siger oldboys-anfører Martin Jørgensen, da vi møder ham en times tid før kampstart gumlende på en sandwich.

Er det sket, at i har tabt?

- Ikke siden jeg kom med, kommer det straks med et af de velkendte skæve smil.

Martin Jørgensen kom med på oldboyslandsholdet i foråret 2015.

Har i forberedt jer til kampen?

- Nej. Jeg har ikke spillet fodbold siden maj.

Mere end fodbold

Der er ingen grund til at fortabe sig i hvordan kampen endte. For aftenens begivenhed er meget mere end fodbold.

Det forklarer formanden for Purhus IF, Jens Larsen:

- Det handler om at vi skal have en god oplevelse. Det fortjener fodboldafdelingen, som har gjort en kæmpeindsats for at få arrangementet til at køre.

Jens Larsen fortæller, at det er halvandet år siden klubben henvendte sig til DBU for at få en kamp mod Oldboyslandsholdet. Efter nogen tid kom repræsentanter for holdet på besøg i Asferg for at se på forholdene og lære foreningen at kende. Og det gik åbenbart godt, for DBU meddelte efter besøget, at man var klar til at deltage i fejringen af klubbens 50 års fødselsdag.

Martin Jørgensen, anfører for Oldboyslandsholdet, stiller gerne op og hjælper lokale idrætsforeninger med at skabe en fest. Foto: Annelene Petersen.

Unge bakker op

Ved indgangen til stadion står nogle af de mange frivillige, Andreas Jespersen, 20, og Casper Skriver, 27, som tager imod en halvtredser og langer et kampprogram ud til de mange hundrede tilstrømmende, som lokket af de kendte navne på oldboyslandsholdet bidrager til en hyggelig aften. De første kommer i god tid og når at købe godt ind ved de mange boder, som sælger fadøl og pølser.

-Vi hjælper med at få Asferg på landkortet og få noget liv herud, siger Casper Skriver, peger ind på stadion og tilføjer: - Og se hvordan de lokale støtter op.

Han kommer fra Randers, men har valgt at spille fodbold i Asferg på grund af den gode stemning i klubben.

Med titel af teknisk direktør, var tidligere landstræner Sepp Piontek, på bænken for Oldboyslandsholdet. Foto: Annelene Petersen.

Byfest

Martin Jørgensen er helt på det rene med, at det har stor betydning for lokale idrætsforeninger, når Oldboyslandsholdet kigger forbi:

- Det plejer at være stort, en byfest, og som regel er det en god oplevelse, og så gør det heller ikke noget, hvis arrangørerne tjener nogle penge på det.

Han forsøger dog heller ikke at skjule at det er en sjov oplevelse for ham og de andre på landsholdet for de gamle drenge. I forbifarten hilser han på en holdkammerat, som ser for ung ud til at spille oldboys-fodbold: - Har du lagt dig ud i sommerferien, griner han til Anders Møller Christensen, som ikke ser ud til at have et gram overflødigt fedt på kroppen.

Efter kampen samledes spillerne til en fælles middag i klubhuset, som frivillige har bygget og som stod færdigt i 2012. Foreningens bestyrelse vartede op.

De to hold inden kampen. Foto: Annelene Petersen.
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce