Annonce
Randers

En lørdag eftermiddag på Storegade Torvet

ANMELDELSE: Det randrusianske band Heyya viste stor alsidighed og kunnen – og trodsede regnvejret med en vellydende og udadvendt koncert.

FESTUGEN: - Så er vi klar til at synge regnen væk, lød det optimistisk fra sangerinden Nanna Lerchenfeld, da Randers-bandet Heyya indledte den tre timer lange eftermiddagskoncert fra den overdækkede scene ved Storegade Torvet, lige der, hvor Storegade og Brødregade støder sammen.

Hun fik ret i den optimistiske påstand, men kun periodevis. Og netop den omstændighed holdt givetvis mange randrusianere væk fra det torv, der gennem de senere år har markeret sig som et centralt mødested, når man skal hygge sig med god musik sammen med de bekendte, som man sandsynligvis støder ind i.

Storegade Torvet indeholder nogle helt åbenlyse kvaliteter. Her er god plads, men der er samtidig hyggeligt med den intimitet, der er befordrende for den gode stemning. Torvet er omkranset af fire samarbejdende værtshuse, der i fællesskab optimerer det praktiske med forsyninger, overdækkede siddepladser, toiletter og et pænt stort udvalg af drikkevarer. Det er et centralt og livligt sted, der under bedre vejrmæssige forhold ville have tiltrukket langt flere gæster end denne lørdag eftermiddag i festugen.

Ann Kathrine Morratz (tv) og Nanna Lerchenfeld i front for Heyya. Foto: Jakob Lerchenfeld.

500 koncerter

Der blev efterhånden fyldt mere og mere op, men der var plads til langt flere, som også ville have haft fornøjelse af de inciterende toner, der strømmede os i møde fra Heyya-bandet, der stadig har Randers som sin base, men som i den aktuelle version også havde hentet musikere fra Aarhus og Aalborg.

Det er et decideret partyband, der med stor musikalsk kompetence har ry for at kunne fylde dansegulvet. Det kneb noget mere i lørdagens regnvejr, og de eneste der lod sig lokke ud på dansegulvet var et par seniorer, der tydeligvis havde kigget dybt i glasset den forgangne nat og havde spædet rigeligt op i løbet af formiddagen.

Alle vi andre havde taget pænt plads under teltdugene, hvorfra vi kunne nyde bandets mange både velvalgte og vellydende covernumre, også af den mere vanskelige slags, men konstant med et flot resultat. Der er ikke noget at sige til, at Heyya tegner sig for omkring 70 årlige arrangementer og om en måneds tid runder job nummer 500.

Forskellen

Bandets kapelmester er den 63-år unge trommeslager Peter Bo Mikkelsen, der gennem næsten 30 år har været indehaver af og underviser på ”Drumschool” i Randers og selv haft en flot karriere, ikke mindst med mange spændende jobs som studiemusiker.

- Jeg startede med Heyya i 2006, men konceptet var et helt andet end nu og kun med få årlige jobs. I de sidste 8-10 år er der for alvor kommet gang i foretagendet, og jeg nyder i den grad at kunne kombinere undervisningen med de mange koncertjobs. Jeg har længe haft et ønske om at spille noget mere. Vi kommer bredt omkring i hele Danmark, og det er således noget af et privilegium, at nordøstsjællænderne også tit har bud efter os, selv om de let kunne finde bands fra København. Det betragter vi som en stor fjer i hatten, at vi er så gode, at de vil have os.

Peter Bo er selv med på omkring 50 af de 70 årlige jobs, og noget lignende gælder også fra flere af de aktuelle musikere, Der skal jo være tid til andet end koncerter:

- Jeg bruger 10-12 forskellige musikere, som jeg spotter rundt omkring i det østjyske. Det er ofte unge talenter, der brænder for at komme med i Heyya. Jeg er ret så selektiv i min udvælgelse af de egnede emner. Man skal selvfølgelig være musisk dygtig, men det handler også meget om performance, kropssprog, udtryk og show. Det hele skal gå op i en højere enhed, og det er vi meget opmærksomme på. Vi er jo et partyband, som værterne og arrangørerne kan forvente noget af uanset, om det er en fest, et firmaarrangement, et bryllup, en fødselsdag eller en event, lyder det fra Peter Bo Mikkelsen, for hvem der eksisterer et absolut nøgleord, hvis festen skal blive ekstra god: repertoiret.

- Vi kan vores kram, og vi har et repertoire på mere end 200 numre. Derfor er det forbandet vigtigt, at vi møder frem med de rigtige sange til det pågældende arrangement. Repertoiret gør den afgørende forskel, så derfor snakker jeg altid med værten, inden vi laver den endelige sætliste.

Koncert, Storegade Torvet, lørdag d. 17. august, Randers Festuge 2019:

Heyya: Peter Bo Mikkelsen (trommer). - Allan Ørberg (bas). 38-årige Allan er fra Randers og spiller blandt andet også med ”Nosey Joe And The Gigoloes”. - Jeppe Kjemtrup (guitar). - Nanna Lerchenfeld (sang). - Ann Kathrine Morratz (sang).

Peter Bo Mikkelsen, trommer. Foto: Jakob Lerche.
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce