Annonce
Randers

En matematisk formel for at gøre en forskel

Også 'betalingen' til matematiktutorerne er sat på formel: den sker simpelthen i form af kage til de skarpe matematikere. Fra venstre er det Amalie Hjorth Wyke, Kamille Møller Frost og Mathias Maach-Møller. Foto: Annelene Petersen
- Hvis vi kan dele den begejstring, vi selv har for matematikfaget, med andre, er det en succes. Og så er det allerbedste ved at være matematiktutor, at man har mulighed for at gøre en lille forskel for en anden, når der er en, der pludselig forstår noget, vedkommende ikke forstod lige før.

Randers: Ovenstående betragtning kommer fra Amalie Hjorth Wyke, der går i 3. g på Randers Statsskole og er en af gymnasiets i alt 10 matematiktutorer, der deltager i gymnasiets studiecaféer. Matematiktutorerne er 3. g-elever, der har matematik på A-niveau, og som brænder for formidlingen af matematikken og lysten til at hjælpe andre.

Annonce

Har været i præcis samme situation

Tutorerne er blevet udvalgt på baggrund af en kombination af en motiveret ansøgning samt deres faglige niveau i matematik. Det, at tutorerne har et højt fagligt niveau, betyder dog ikke, at de ikke kan sætte sig ind i de problemer, eleverne i studiecaféerne har, fortæller Mathias Maach-Møller, der også er matematiktutor:

- Sidst, jeg var til studiecafe, sagde én til mig, at "du har jo matematik på A-niveau, så du laver jo aldrig fejl". Men det gør jeg jo. Jeg har jo siddet i præcis samme situation som ham, men er bare kommet videre derfra.

Som han tilføjer:

- Måske er det netop det, der er det allerbedste ved, at tutorerne er elever fra skolen: At vi har været i præcis samme situation – og det gør dem, der har brug for hjælp, mere trygge i situationen.

Lidt til den søde tand

De i alt 10 matematiktutorer deltager på skift i studiecaféen, hvor de dog altid arbejder i par. Det betyder, at de har en vagt cirka hver femte uge.

Deres arbejde er frivilligt, bortset fra, at de bliver "betalt i kage", som Amalie udtrykker det. Derudover får de en skriftlig udtalelse fra gymnasiet om deres arbejde, deres smittende begejstring for matematikfaget og om, hvordan de har været med til at gøre en forskel i en andens gymnasiehverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce