Annonce
Randers

En oplevelse at være med i noget stort

Festen er slut. Også for slæbebåden Jens Oves vedkommende. Pynten er fjernet. Nu falder båden tilbage i sin gamle rolle igen. Foto: Lars Rasborg

Uden den kæmpe indsats, som de mange frivillige har ydet, ville "Watermusic" aldrig være blevet til noget. Men mange af dem er klar til at gøre det igen, hvis lejlighed byder sig. For det har været noget helt fantastisk at være en del af dette gig

Randers: Festen er forbi. Lysene er slukket. Teltene pakkes ned. Hoffman-klodserne fjernes. I løbet af mandagen og tirsdagen har omkring 60 mand arbejdet på at omdanne Randers Havn til det, den er: En arbejdende havn.

Flere hundrede randrusianere har de seneste uger arbejdet 20 timer i døgnet for at få rejst "Watermusic". Enkelte teknikere har simpelthen boet på havnen i campingvogn i flere uger. For andre skulle en hverdag fungere, hvor forestillingen skulle indpasses i skole, arbejde og familieliv. Alligevel er folk mødt trofast op for at udføre den opgave, de har påtaget sig. Og er parate til at gøre det igen, hvis det skulle være.

En af dem er Lise Plesner, der har arbejdet backstage og blandt andet sørget for forplejning af de 300 korister og 100 statister, der har været tilknyttet produktionen. Hun har ikke tal på, hvor mange kander kaffe hun har været med til at servere eller hvor meget slik, hun har uddelt til de medvirkende. Derimod ved hun, at hun har været med til noget meget stort.

Nej. Det er ikke blevet til meget fritid. Jeg kom hjem kl. 17. Og en time efter skulle vi som regel møde ind til "Watermusic". Vi kunne oftest gå hjem kl. 22. Men vi var jo også med i noget stort. Det har været en fantastisk oplevelse.

Lise Plesner, frivillig backstage på "Watermusic"
Havnegade er ikke længere spærret. Skiltene fjernes. Havnen vender snart tbblage til sit gamle udseende. Foto: Lars Rasborg

- Det har til tider været hektisk. Men folk har taget det med et smil, når en kaffemaskine brændte sammen og gav kø ved kaffe-udskænkningen, siger Lise Plesner, der havde taget sønnen Nikolai Christensen på 19 med som frivillig.

- Min interesse startede for to år siden, da jeg meldte mig som frivillig til vandrutsjebanen på Østervold, hvor man kunne få en tur i rutsjebanen som betaling. Den gik jo til Nikolaj. Men da jeg så, de manglede frivillige til "Watermusic", meldte jeg os begge til, siger Lise, der til hverdag arbejder i Skanderborg.

- Nej. Det er ikke blevet til meget fritid. Jeg kom hjem kl. 17. Og en time efter skulle vi som regel møde ind til "Watermusic". Vi kunne oftest gå hjem kl. 22. Men vi var jo også med i noget stort. Det har været en fantastisk oplevelse.

Mens hun arbejdede i forplejningen, herunder også at sørge for rene toiletter, gav Nikolaj en hånd med som vagt.

Hun ved ikke rigtig, om "Watermusic" har gjort en forskel i forhold til byens image og selvforståelse.

- Nu har jeg boet her i 22 år. Og jeg har aldrig ment, at Randers er en voldens by eller en dårlig by. Tvært imod har byen mange ting at byde på. "Watermusic" er en enkelstående begivenhed. Men jeg håber da, at folk kan se, at det er et stort projekt, hvor mange frivillige har givet en hånd med, siger Lise Plesner.

Det er noget, man vokser af

Jeff Hyldgaard mener nu nok, at byens selvforståelse har fået et løft.

- Der er sket så mange positive ting omkring det projekt. Randers står ikke i skyggen af Aarhus efter opførelsen af "Watermusic". Kronprinsesse Mary kom på besøg. Vi har vist, at vi kan løfte en gigantisk opgave. Noget, vi kan være stolte af, siger Jeff Hyldgaard, der havde fået opgaven at være assistent for den publikumsansvarlige.

- Noget med at sætte hold. Sørge for lys ved billetindgangene og ikke mindst at få lyset slukket, når forestillingen gik i gang, siger Jeff, der ikke sprang til som frivillig lige med det samme.

Han skulle lige have tjekket af på hjemmefronten, inden han gav sine mange fritimer til projektet.

- Vi har to små børn på to et halvt og fem år. Og så venter vi vores tredje barn i begyndelsen af november. Så vi var to, der skulle være enige om, at det var i orden, at jeg var så meget væk hjemmefra, forklarer Jeff og tilføjer, at dette her har overgået alle hans forventninger.

- For det første har det været spændende at følge projektet og være med til at føre det ud i livet. For det andet har jeg personligt lært utrolig meget om afvikling af en forestilling. Om at få ansvar. At være med til at lede og videregive opgaver. Så jo, det her er noget, man vokser af, konstaterer Jeff Hyldgaard, der dog erkender, at benene er godt trætte efter at have løbet rundt på Randers Havn i mange dage og aftener.

Annonce

Blod på tanden

Charlotte Højholdt, der læser på HF, har også fået en oplevelse for livet. Hun har faktisk en dobbeltrolle som frivillig.

- Jeg medvirkede som pramdrager på kajen. Desuden har jeg været med til at koordinere de frivillige. Lægge skema. Ringe rundt til folk for at være sikker på, at skemalægningen nu også holdt, siger Charlotte, der har brugt hele sommerferien på at være blæksprutte og sørge for mange praktiske ting.

Nu her dagen derpå, mærker hun faktisk en tomhed, som hun har svært ved at forklare.

- Det er nok ikke helt gået op for mig, at det er slut. Men oplevelsen har været fantastisk. Vi ser nye venskaber. Folk mødes på kryds og tværs. Og jeg tror, at de nye venskaber holder fremover, fordi vi har været med i noget fantastisk, siger Charlotte, der godt kunne forestille sig en fremtid, hvor hun er med til at arbejde med en teaterproduktion.

- Jeg har set, hvordan flere hundrede frivillige har knoklet på den her forestilling. Og det siger altså noget om, at Randers godt kan, konstaterer Charlotte Højholdt.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce