Annonce
Debat

En rose for erhvervsvenlighed

Selv om det er stærkt efterspurgt hos min kone, så kommer jeg kun sjældent med en buket roser. Men roser er vigtige, fordi de er en gestus til en modtager, som har fortjent dem - det gælder både roser i buket og de verbale roser, vi giver til hinanden. Og jeg har faktisk roser til både Randers og Norddjurs kommuner, fordi de gennem det seneste års tid har gjort en ekstra indsats for erhvervslivet i vores område.

I disse dag svarer en række af virksomheder på, hvor godt de synes om det lokale erhvervsklima i deres kommune. DI's erhvervsklimaundersøgelse er i fuld gang, og det bliver særligt spændende at se, hvordan det i år falder ud for Randers og Norddjurs. Vi håber på mange svar, da det gør undersøgelsen mere præcis.

For Randers har de senere år sat intensivt ind på at forbedre servicen for virksomhederne ved blandt andet at oprette et erhvervsserviceteam, som sikrer én indgang til service i kommunen. Og ifølge kommunens egne tal er byggesagsbehandlingen i dag på et gennemsnit på 22 dage mod 37 dage i 2013. Derudover er min oplevelse, at borgmesteren, direktører og chefer i kommunen holder en meget tæt dialog med os lokale virksomheder.

Og det ser ud, som om det virker. Hvor andre storbyer oplever et fald af virksomheder, viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Bisnode, at Randers går mod tendensen og oplever en sand tilstrømning af nye virksomheder.

For Norddjurs har man også fået sat byggesagsbehandlingen ned. Så i dag tager det gennemsnitligt 21 hverdage for erhvervsbyggeri at få grønt lys til at gå i gang med mejsel og mørtel mod 44 dage i 2013. Og så holder kommunen møder med de lokale erhvervsdrivende én gang i kvartalet, hvor alle virksomheder i kommunen bliver inviteret.

Kommunen er vigtig for vores virksomheder. Kommunen er den offentlige myndighed, som vores virksomheder oftest er i kontakt med og er derfor en vigtig brik i virksomhedernes vilkår for at drive forretning. Og Randers og Norddjurs har gjort en ekstra indsats for at gøre de vilkår bedre. Det giver grobund for flere arbejdspladser og mere velfærd til alle østjyder.

... Dermed giver det god mening at uddele roser på sådan en helt almindelig hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Til angreb, denne gang er det Randers, der skal have

Som alle andre lokalsamfund skal vi her hos os handle hurtigt, når nye muligheder viser sig. Sådan en situation har vi netop nu, mens Skat endnu ikke har besluttet, hvor myndigheden vil placere sit nye kontrolskattecenter med 250 medarbejdere. Som lokalsamfund skal vi gøre os lækre og fortælle Skat om alle vores fortræffeligheder. Og vi skal bede vores lokale medlemmer af Folketinget stå sammen og vise deres værd. Det er meget muligt, at den finanslov, der indeholder 750 millioner kroner øremærket nyt kontrolskattecenter, er fostret af Socialdemokratiet, og at det randrusianske, socialdemokratiske folketingsmedlem Malte Larsen derfor har en særlig mulighed for at påvirke, hvor millionerne skal skabe nye skattearbejdspladser. Men, finansloven er stemt igennem med støtte fra SF, blandt andre, og derfor har også randrusianske Charlotte Broman Mølbæk særlige muligheder for at påvirke placeringen af hundredvis af nye skattearbejdspladser. Det samme har Michael Aastrup Jensen fra Venstre, som ganske vist hverken er medlem af regering eller støttepartier, men som alligevel har lovet at kæmpe den randrusianske sag sammen med Malte og Mølbæk. Vi forventer at se Michael, Malte og Mølbæk gøre fælles front for Randers i de kommende dage. Vi må forudse, at mange andre folketingsmedlemmer gør nøjagtig det samme for deres lokalsamfund, og derfor er der ikke et sekund at spilde. Det er korrekt, at Randers har relativt færre statslige arbejdspladser end andre større provinsbyer som Aalborg, Odense og Aarhus, men det giver os næppe noget nævneværdigt forspring, hvad angår mulighederne for at få fingre i de 250 nye skattearbejdspladser eller blot nogle af dem. Til angreb, denne gang er det Randers, der skal have. Det vil være sund fornuft at få vores skattebygning i Toldbodgade fyldt op igen - i stedet for at have en skattebygning stående halvtom. Det vil være intelligent indflytning af statsarbejdspladser fra det yderste Østdanmark - som flere og flere kalder København.

Annonce