Annonce
Østjylland

En rosenhave til glæde for hele byen

De gratis roser skal plantes ud til offentlig vej i Mariager midtby, så Mariagers tilnavn ?Rosernes By? kan styrkes. Arkivfoto

Den kommende rosenhave i Mariager midtby bliver centrum for dette års uddeling af roser. Arbejdet begynder inden længe.

Når Mariager Turistforening, Mariager Handelsstandsforening og Cittaslow arrangerer dette års uddeling af gratis udplantningsroser til fremmødte borgere fra Mariager, bliver det med byens kommende rosenhave i centrum. Uddelingen af blomster kommer nemlig til at foregå på det område, som inden længe vil blive udfyldt af Mariagers Rosenhave.

Det fortæller Mette Bay Velling, som er formand i Rådet for Cittaslow Mariager.

»Vi mærker rosenhaven op, så man kan få et indtryk af, hvad omfanget af den bliver. Derudover bliver der mulighed for at få en snak med folkene fra Cittaslow om, hvad der skal foregå, og hvordan man kan hjælpe til,« siger hun.

Årsagen til, at man har valgt at arrangere rosenuddelingen i den kommende rosenhave, er, at man fra Cittaslows side gerne vil give borgerne en mulighed for at komme og se og høre om projektet, inden det for alvor bliver skudt i gang.

»Vores fornemste opgave er at skabe noget ejerskab omkring rosenhaven. Det er vigtigt at slå fast, at det ikke er Cittaslows rosenhave, men byens rosenhave. Vi har godt nok søgt pengene hjem på byens vegne, men vores største ønske er, at borgerne som helhed føler, de kan være med til at føre projektet ud i livet,« siger Mette Bay Velling.

Skulle nogen få lyst til at tage del i rosenhaveprojektet, vil man opdage, at det er meget håndgribelige bidrag, der er brug for. Der er således behov for almen arbejdskraft i forbindelse med udplantningen af de snarligt ankommende planter.

»Vi går og venter på besked fra planteskolerne om, at vores roser er blevet gravet op og er klar til afhentning. Så snart vi får den besked, så går vi i gang,« siger Mette Bay Velling, som forventer, at anlægsarbejdet i Rosenhaven kommer til at foregå i starten af oktober måned.

Uddelingen af roser kommer til at foregå søndag 27. september. Betingelsen for at modtage gratis roser er, at de plantes ud til offentlig vej i Mariager midtby og dermed er med til at styrke byens image som Rosernes By.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce