Annonce
Randers

En særlig gestus: Børnehus-medarbejdere mødte ind til kærlige sedler og kage

Privatfoto
Forældrerådet i den integrerede daginstitution Huset Nyvang brugte onsdag eftermiddag to timer på at gøre torsdag morgen til en hel særlig arbejdsdag for de pædagogiske medarbejdere, som mødte ind for at tage sig af institutionens mange børn.

Randers: Det var en ualmindelig behagelig – og måske også tiltrængt - oplevelse, der ventede medarbejderne i Huset Nyvang, da de mødte ind på arbejde torsdag morgen.

I det sekund de trådte ind ad hoveddøren i den integrerede daginstitution i det nordlige Randers, blev de nemlig mødt af hjemmebagt kage, plakater og hjerter på døre, vægge og medarbejdernes personlige skabe, som alle var påført små tekster med et budskab om anerkendelse og taknemmelighed.

- Velkommen på arbejde. En stor TAK, fordi I...

- ... giver omsorg.

- ... giver os lov til at være børn.

- ... hjælper mig med at sætte ord på mine følelser.

- ... fjoller med os.

Bag aktionen stod institutionens forældreråd, som af stedets pædagogiske leder, Karen Lis Holdgaard Rasmussen, havde fået ekstraordinær tilladelse til at dukke op i institutionens lokaler sent onsdag eftermiddag, da personalet var gået hjem.

- Vi mødte ind lidt før klokken 17, og så gik vi rundt i et par timer og hængte vores medbragte plancher og hjerter op i de forskellige stuer og i personalerummet, siger Steffen Brønnum-Jensen, der er medlem af forældrerådet og far til en dreng på knap to år, som er tilknyttet vuggestuen i Huset Nyvang.

Annonce
Der var masser af ros til medarbejderne i den integrerede daginstitution i Huset Nyvang, da de mødte ind på arbejde torsdag morgen. Privatfoto

- Alle kræver mere

Men hvorfor er der overhovedet behov lave sådan en aktion i en ganske almindelig, kommunal daginstitution? Ifølge Steffen Brønnum-Jensen udsprang ideen af en snak, som forældrerådet havde ved sit seneste møde.

- Børnehuset Nyvang er formentlig ikke anderledes end alle mulige andre integrerede institutioner. Men vi kom til at tænke, at det må være en meget usikker tid at være pædagog eller pædagogmedhjælper, siger han og henviser blandt andet til TV2-dokumentaren "Daginstitutioner bag facaden" og den seneste valgkamps debatter om minimumsnormeringer i daginstitutionerne og ikke mindst besparelser.

- Hertil kommer det faktum, at vi som forældre har en tendens til at stille flere og flere krav til de folk, som i dagligdagen tager sig af vores børn, siger Steffen Brønnum-Jensen, som slår fast, at han kun har stor respekt til overs for personalet i Børnehuset Nyvang.

- Hver morgen sender vi som forældre vores børn af sted til daginstitutionerne med en intention om, at de får den bedste dag. Men meget af det, min søn har lært, er ikke noget, han har lært af sin far og mor. Det er noget, han har lært af medarbejderne i Børnehuset Nyvang, mens vi har været på arbejde. Og den indsats er vi nødt til at anerkende. For hvor skal de ellers få rosen fra?!, spørger han retorisk og fortsætter:

- Man skal huske at tage sig tiden til at rose dem, som gør en forskel i hverdagen, når man ikke selv kan være til stede for sit barn. I den sammenhæng er det relativt nemt for os at pynte lidt op og bage nogle kager. Men når den gestus bliver modtaget med tårevædede kram fra morgenstunden, så vidner det jo nok om, at man for sjældent får sagt tak til sine pædagoger.

En enestående oplevelse

At forældrenes gestus har varmet hjerter blandt de 24 pædagogiske medarbejdere i Huset Nyvang er der slet ingen tvivl om.

Det fastslår institutionens pædagogiske leder, Karen Lis Holdgaard Rasmussen.

- Forældrenes anerkendelse er den største anerkendelse medarbejderne overhovedet kan få. Derfor kan det godt være, at de siger, at torsdagens gestus var en lille ting. Men for de medarbejdere, den var rettet mod, var den noget helt særligt. Den slags har ingen af dem oplevet før, siger Karen Lis Holdgaard Rasmussen.

Den pædagogiske leder bekræfter, at hun på forhånd var informeret om forældrerådets forehavende. Men det gjorde ikke, at hun blev mindre begejstret over indsatsen, da hun ankom til Huset Nyvang torsdag morgen.

- De havde jo sat målrettede sedler på den enkelte medarbejders skab. De udsagn ramte bare plet, og det viser jo, at de ser, hvad vi gør i hverdagen, siger hun.

Karen Lis Holdgaard Rasmussen fortæller desuden, at de mange kærlige plakater og sedler får lov at hænge i institutionen en rum tid endnu.

Steffen Brønnum-Jensen og de øvrige medlemmer af forældrerådet i Huset Nyvang valgte forleden at bruge et par timer på at sende en stor portion anerkendelse i retning af de mennesker, der tager sig af deres børn i dagligdagen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce