Annonce
Navne

En stille teaterflamme er slukket

Bent Mathiesen. Pressefoto
Annonce

Benny Knudsen har på vegne af Nørhald Musik- og Teaterforening indsendt følgende mindeord:

På en frostkold, men dog solrig, lørdag måtte vi sige det sidste farvel til Bent Mathiesen. Kulde, mundbind og forbud mod fællessang var en stærk kontrast til denne varme og sangglade familiefar og ven. Bent var en arbejdsom, hjælpsom og stille vandbærer. Han havde et stort hjerte for familien, og han havde overskud til flere fritidsopgaver. Fra Maderup på Fyn kom han med sin mor til Mellerup, blev voksen og fik arbejde på Dronningborg Maskinfabrik. Sammen med Meta byggede de rede i Lindbjerg, og her blev der tid til at passe Lindbjerg Vandværk i mange år.

Der var tid til opgaver i fugleforeningen, men hans helt store foreningshjerte bankede for Nørhald Musik- og Teaterforening lige fra starten i 1988.

I programmet for forestillingen i 1990 optræder Bent Mathiesen som altmuligmand, hvilket er et godt beskrivende billede på hans fingeraftryk i foreningen. I adskillige år trak han i mange tråde for at lægge det store puslespil, der kræves for at få det årlige festspil til at løbe over scenen.

Det startede i Hald bakker og rykkede så til Støvringgaard Klosterpark i 2004. Et stort antal gæster har købt billet hos Bent i entrevognen i den skønne klosterpark. I flere perioder har Bent taget taktstokken som formand for teaterforeningen, for dens eksistens brændte virkelig i hans hjerte.

Han brændte så meget for friluftsteater, at han og Meta har brugt adskillige sommerdage på ture rundt i landet for at nyde andre friluftsspil. Han brændte så meget for Støvringgaard Festspil, at hans 60-års fødselsdag i 2008 blev fejret i sol og varme foran scenen i klosterparken.

Bents kære familie har mistet en stor og hjælpsom støtte. Vi er mange, der sender dem vore varmeste tanker i sorgen. Æret være Bents minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce