Annonce
Randers

En stolt ambassadør for Rioja

Børge Just har modtaget et synligt bevis for, at han er ekspert, når det gælder vin fra Rioja. Foto: Vibeke Skov

Børge Just og hans hustru er passionerede omkring det nordspanske vinområde og har netop modtaget et synligt bevis på, at de gør det godt.

Annonce

Ulstrup: For knap tre år siden etablerede Børge Just og Bodil Christensen firmaet Just Rioja Wine, der importerer og sælger vin fra en række mindre vingårde i Rioja.

Siden har de arbejdet på at udbrede kendskabet til deres favoritvine, som de sælger via nettet, og for nylig fik Børge Just en hel særlig anerkendelse fra Spanien: Han kan nu kalde sig "Rioja Wine Educator".

Certifikatet er blevet indrammet og hænger i det showroom, der er indrettet i garagen ved parrets hjem i Ulstrup. For den nye titel som ambassadør for Rioja er en vigtig blåstempling for Børge Just, som efterhånden har været i vinbranchen i mere end 35 år, og som siden 2007 har haft en særlig passion for La Rioja.

Annonce

Udvalgt af Rioja

Han startede som butikschef, blev senere ejer af en vinbutik og arbejdede herefter som vinkonsulent i 20 år. Siden blev vinen en hobby med fokus på det nordspanske vinområde, som han og hans hustru flittigt har rejst i gennem de sidste godt ti år. De har efterhånden besøgt flere end 100 vingårde og importerer i dag riojavine fra syv huse.

Bodil Christensen er i øvrigt lige så velbevandret i vinen som sin mand, men hun behersker ikke engelsk godt nok til at kunne klare optagelsesprøven til Rioja Wine Educator. Det gør til gengæld Børge Just, som ansøgte og sidste år fik melding om, at han var udvalgt.

Han var først igennem et omfattende teoretisk onlinekursus, og med det bestået var han i november på en uddannelsestur til Rioja sammen med 13 andre vinspecialister fra hele verden.

Her handlede det ikke så meget om teori.

- Vi var til et hav af smagninger på forskellige gårde. Mange af de andre havde høje uddannelser inden for vin, men jeg var dem rent faktisk overlegen på Rioja, fortæller en stolt Børge Just, som - i modsætning til de fleste af deltagerne - kun har vin som en hobby.

Efter turen skulle de lave et essay om et emne, og her valgte Børge Just at skrive om vinturisme. Opgaven skulle afleveres 29. december, og for et par uger siden fik han så brev fra præsidenten for "Consejo Regulador de la D.O. Calificada Rioja". Det blev indledt af et "congratulations", så han havde bestået og er nu en af de knap 50 Rioja-ambassadører i verden. Foruden Børge Just er endnu en dansker netop blevet certificeret.

Annonce

Nye opgaver

Certifikatet gælder for fire år, og i løbet af den tid er han forpligtet til at udbrede kendskabet til Rioja. Det gør han og hustruen allerede, bl.a. gennem vinaftener. Her skal deltagerne som noget nyt nu skrive under på et stykke papir som dokumentation, men ellers har parret nogenlunde frie hænder til at gøre, som de vil, fortæller Børge Just, som håber, at hans nye titel kan føre til nye, spændende opgaver.

- Når Rioja laver markedsføringskampagne i Danmark, skal de bruge eksperter til at promovere, og her håber vi at blive headhuntet til forskellige events.

Bodil Christensen og Børge Just har ikke planer om at droppe deres job - hun er ansat på et bosted i Viborg, og han er virksomhedskonsulent i Vesthimmerlands Kommune. Men de vil gerne åbne endnu fleres øjne for La Rioja og bruger megen tid på deres hobby.

- Der går ikke én dag, hvor vi ikke er beskæftiget med det. Men det er jo sjovt, fastslår parret, som gerne tager ud og laver vinaftener for vinklubber, personaleforeninger, loger og private.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce