x
Annonce
Læserbrev

En stor ros til alle

Læserbrev: Kære alle

Vi står i en helt ukendt situation. Næsten alle er sendt hjem grundet covid-19, og det er endnu uklart, hvornår skoler med mere starter op igen. I stedet laves nødundervisning hjemmefra. En form for undervisning, de færreste – hvis nogen - har erfaring med, samtidig med, at der er stor forskel på, hvordan man bruger for eksempel IT i de forskellige fag.

Vi ved, at der er udfordringer i forhold til, at der skal undervises på en anden måde, at de sædvanlige relationer mellem elever og lærere skal plejes via beskeder frem og tilbage på AULA eller Min Uddannelse, at indholdet i undervisningen bliver anderledes, at forældrenes forudsætninger og forventninger til nødundervisningen er vidt forskellige ...

Og så har man ikke den umiddelbare reaktion fra eleverne. Har de fanget det? Hvilke justeringer er der behov for? Hvilket IT-udstyr er der? Fungerer de forskellige platforme (hvor lang tid vil man vente på at komme på?)?

Feedback skal gives på afstand og ikke umiddelbart i undervisningssituationen, hvilket gør det svært at hjælpe eleverne.

Det, vi hører, er, at man gør det bedste, man forsøger og laver om, når tingene ikke helt udarter sig som forventet. Som lærer med en professionel tilgang til professionen gør man sig mest muligt umage for at få det bedst mulige resultat ud af de nuværende forhold. Det betyder, at forskellige tiltag afprøves via de forskellige platforme, via video med mere.

Og ja – der bliver begået fejl, men man forsøger hele tiden at tilpasse sig og rette niveauet for undervisningen ind, så den enkelte elevs behov bliver opfyldt bedst muligt. Fokus må altså være på, at man holder færdigheder ved lige.

Herfra skal der lyde en stor ros til alle for indsatsen indtil nu – også til forældre og elever for at gøre det bedst mulige under de nuværende forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

I en coronatid er det vigtigt, at glæde sig over alt det, der lykkedes. Og takke dem der går forrest. Det så vi flere eksempler på i TV2’s ”Danmark står sammen” lørdag aften. Og hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte lørdag aften om et Danmark, der står sammen.

Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Annonce