Annonce
Randers

En, to, tre - Klatre Automaten er åben

Ægteparret Louise Jul Vinther og Kim Vinther har selv bygget klatrebanerne med hjæp fra håndværkskyndige venner og familie. Klatre Automaten åbnede lørdag i den gamle silo på Hadsundvej 164 i Randers. Foto: Annelene Petersen

Randers har fået en ny aktivitet for dem, der kan tåle højder. Klatre Automaten hedder stedet, og den holder til i den gamle silo på Hadsundvej 164. Lørdag kom borgmesteren forbi og åbnede foretagendet.

Randers: Store og små, tykke og tynde, unge og ældre, ja, snart sagt alle, kan komme og prøve kræfter med tyngdeloven og bestige en 16 meter høj klatrevæg i den nye aktivitet, Randers kan byde på: Klatre Automaten. Den holder til i industriområdet ved Hadsundvej, og bor i en gammel silo til en fabrik, der tidligere lavede teak reoler, under navnet Royal System.

Siloen er 13 meter høj udvendig, men indeni har ægteparret, Louise Jul Vinther og Kim Vinther, fået fjernet gulvet og dermed fået tre meter mere til klatrehøjden, så den i alt byder på en 16 meter høj klatrevæg.

- Kim, der er uddannet smed, har selv bygget det hele med god hjælp fra familie og venner, der også er håndværkere. Jeg er uddannet serviceøkonom og står for eventdelen, siger Louise Jul Vinther, der fortæller, at der ved åbningen var mindst 50 personer oppe at prøve kræfter med klatringen.

Annonce
Et indendørs univers af mange forskellige klatreaktiviteter for begyndere og øvede, store som små, loves der i det nye tiltag, Klatre Automaten. Bag det står ægteparret Louise Jul Vinther og Kim Vinther, der er henholdsvis serviceøkonom og smed. Foto: Annelene Petersen

Koblet til yoyo

- Så det kan vi vist allerede kalde en succes, siger Louise Jul Vinther.

Borgmester Claus Omann Jensen (V) kom forbi og åbnede løjerne. Og han fik også en sele på og klatrede cirka syv meter af de 16 meter op.

- Men han havde ikke klatresko på. Jeg vil ellers sige, at med den højde han har, så kunne han klare de 16 meter i nærmest bare ti skridt, siger den kvindelige halvdel af ægteparret bag Klatre Automaten.

Det koster 150 kroner pr. deltager at klatre i to timer, og det er inklusiv klatresele og instruktion. Sikringen står en yoyo-indretning for, så hvis man snubler eller bare ikke gider mere, så søger maskinen for at fire en ned i et forsigtigt tempo.

- Vi satser på at holde åbent alle weekender, fredag, lørdag og søndag, og skal så lige have fundet ud af, hvilke skoleferier vi også holder åbent i, siger Louise Jul Vinther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce