Annonce
Læserbrev

En trussel mod folkeskolen

Læserbrev: "Det her får konsekvenser. Det er helt sikkert" - "Helt kort … det her får konsekvenser" - "Det der hører ikke hjemme i en folkeskole".

Sådan truer blandt andet to byrådsmedlemmer ordret en randrusiansk folkeskole på det sociale medie Facebook. Skolen har et opslag, hvor man giver et flot eksempel på, hvordan kristendomsundervisningen kan formidles, og straks bliver skole, personale og elever truet af folkevalgte. Jeg tager mig til panden og tænker, "hvad i alverden sker der?". I Danmark dikterer folkevalgte ikke undervisningsmetoder i folkets skole. Der er masser af dygtige lærere ude i kommunens skoler, og jeg har fuld tillid til, at de formidler deres undervisning præcis sådan, som det passer bedst for den elevgruppe, de har. Folkeskolen i Randers har de seneste år været igennem nok tumult, nu skal den have ro.

Slår man lidt koldt vand i blodet og tager den rationelle kasket på, vil man hurtigt indse, at det begrænser sig, hvad disse trusler kan udmunde i. Tomme tønder buldrer mest. Nørrevangsskolen, som det drejer sig om, kan nemlig kun gøres skyldig i én ting. At følge folkeskolelovens beskrivelse af, hvad kristendomsundervisning skal indeholde: "Faget kristendomskundskab omfatter fire kompetenceområder: Livsfilosofi og etik, bibelske fortællinger, kristendom og ikke-kristne religioner." Ikke-kristne religioner, værende både ase-troen, islam eller noget helt tredje. Det hele hører til i den danske folkeskole.

Så kære Frank, Nick og Nicolai. Tag det roligt, vi har en fantastisk folkeskole i Randers Kommune, som vi skal passe på, tale op og hylde, men som bestemt ikke bliver bedre af at modtage trusler fra byrådssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

31 kopper kaffe: 210.000 kroner

Det er ikke nogen billig kop kaffe, det enkelte byrådsmedlem i Randers Kommune har drukket med chefkonsulent Lars Muusmann fra firmaet af cirka samme navn, og derfor er det mere end almindelig ærgerligt, at det kommunalpolitiske kaffeslabberas øjensynligt ikke har kastet nævneværdige resultater af sig. De 210.000 kroner, som kaffen og konsulentsamtalerne har kostet, er muligvis ikke nogen stor andel af budgettet i en kommune med næsten 98.000 indbyggere, men det er dog 210.000 skattekroner betalt af helt almindelige borgere, som dagligt savner bedre offentlig service overalt. For alle os, der har betalt for kaffen, og for alle os, der dagligt skal leve vores gode liv i en kommune ledet af et byråd, der ikke er i harmoni med sig selv, var det således sørgelig læsning, da denne avis forleden skrev om det lukkede byrådsmøde, hvor chefkonsulenten fremlagde sine anbefalinger efter 31 samtaler med 31 medlemmer af Randers Byråd. Bortset fra borgmester Torben Hansen, der nødvendigvis må påtage sig et medansvar for rekvireringen af konsulenthjælp, var der ikke mange, der formulerede optimisme i anledning af konsulentens anbefalinger. Og det parti, der stod i spidsen for det mistillidsvotum, som var rettet mod kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, og som spillede en væsentlig rolle i rekvireringen af konsulenthjælp, formulerede slet ikke noget og var ikke mulig at få fat i efter det lukkede byrådsmøde. De kan naturligvis have deres gode grunde i Venstre, men deres pludselige ordknaphed i denne sag kan minde om strudsen, der stikker hovedet i busken. Nu skal samtlige gruppeformænd for partier og lister igen snakke med borgmesteren, akkurat som de gjorde det inden jul. Derefter skal hele byrådet igen holde lukket møde. Og måske skal byrådsmedlemmerne have sociale arrangementer med hinanden. Det skal nok blive hyggeligt. Man må håbe, at der snart er noget andet, der hjælper. Også for byrådsmedlemmernes skyld, men først og fremmest for randersborgernes skyld. Den by, hvor alle andre er opsigtsvækkende gode, når det gælder samarbejde, fortjener et byråd, hvis medlemmer også forstår at samarbejde.

Randers

Frank Nørgaard føler sig provokeret af folkeskolelærer: - Hun har selv stukket næsen frem

Randers For abonnenter

Stolt mor til Randers' michelinstjerne: - Vi sagde ikke 'ro på', da han ville være den bedste

Annonce