Annonce
Læserbrev

En trussel mod folkeskolen

Annonce

Læserbrev: "Det her får konsekvenser. Det er helt sikkert" - "Helt kort … det her får konsekvenser" - "Det der hører ikke hjemme i en folkeskole".

Sådan truer blandt andet to byrådsmedlemmer ordret en randrusiansk folkeskole på det sociale medie Facebook. Skolen har et opslag, hvor man giver et flot eksempel på, hvordan kristendomsundervisningen kan formidles, og straks bliver skole, personale og elever truet af folkevalgte. Jeg tager mig til panden og tænker, "hvad i alverden sker der?". I Danmark dikterer folkevalgte ikke undervisningsmetoder i folkets skole. Der er masser af dygtige lærere ude i kommunens skoler, og jeg har fuld tillid til, at de formidler deres undervisning præcis sådan, som det passer bedst for den elevgruppe, de har. Folkeskolen i Randers har de seneste år været igennem nok tumult, nu skal den have ro.

Slår man lidt koldt vand i blodet og tager den rationelle kasket på, vil man hurtigt indse, at det begrænser sig, hvad disse trusler kan udmunde i. Tomme tønder buldrer mest. Nørrevangsskolen, som det drejer sig om, kan nemlig kun gøres skyldig i én ting. At følge folkeskolelovens beskrivelse af, hvad kristendomsundervisning skal indeholde: "Faget kristendomskundskab omfatter fire kompetenceområder: Livsfilosofi og etik, bibelske fortællinger, kristendom og ikke-kristne religioner." Ikke-kristne religioner, værende både ase-troen, islam eller noget helt tredje. Det hele hører til i den danske folkeskole.

Så kære Frank, Nick og Nicolai. Tag det roligt, vi har en fantastisk folkeskole i Randers Kommune, som vi skal passe på, tale op og hylde, men som bestemt ikke bliver bedre af at modtage trusler fra byrådssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Drømmestart endte i målorgie: - Det er ikke voksenfodbold

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce