Annonce
Debat

Endelig en god nyhed fra Verdo, men ...

Læserbrev: Verdo er blevet til et andelsselskab, kunne man for kort tid siden læse blandt andet i denne avis. Nu har der jo de senere år været en del skriverier om ulovligheder, alt for høje varmepriser og ikke mindst en særdeles dyr direktørfyring i netop Verdo, så grundlæggende er det dejligt, at Verdo kan knyttes sammen med en god historie. For der gemmer sig en god historie bag selskabsstrukturforandringen. En væsentlig grund til ændringen er, at man ”vil fremme andelshavernes fælles interesse i at aftage varme, vand og strøm”, som det formuleres.

Det er helt fair og absolut klædeligt at ville se fremad og rette op på fortidens fejl.

Formanden peger på, at man via større gennemsigtighed ønsker at vinde forbrugernes tillid tilbage. Det skal som sagt ske ved at ændre selskabsformen for derigennem at skabe en øget demokratisering. Lidt kryptisk er det måske formuleret, men hovedsigtet er fint, nemlig at involvere flere i repræsentantskabsarbejde og sikre den bredest mulige forbrugerindflydelse. Det er et på alle måder hæderligt og godt ønske, og jeg hilser initiativet velkommen. Det er godt, nej rigtig godt at man nu har øget fokus på forbrugernes interesser.

Kritikere vil hævde, at det har man faktisk skullet have haft hele tiden, alligevel ser jeg det som et afgørende godt skridt i den rigtige retning, men, der er jo desværre endnu ikke gjort op med ”fortidens synder”, og her skal ordet ”synder” ikke læses som en enkeltperson, der har begået en ulovlighed. Det skal læses som den lange perlerække af både ulovlige og amoralske beslutninger, der gennem årene er truffet i ledelse, bestyrelse og repræsentantskab.

Annonce

Jeg har skrevet det før og kommer sikkert til at gentage det: Det er altså ikke nok at fyre direktøren, for han kan jo ikke hverken udtænke eller gennemføre ulovlighederne alene. Ansvaret forsvandt altså ikke med den fyrede direktør. Ansvaret ligger stadig skjult i den daværende bestyrelse og repræsentantskab. Det er i virkeligheden meget enkle spørgsmål, der står tilbage: Hvem var det, der bevidst valgte at blæse på forbrugernes interesser ved at sige ja … eller sagt på en anden måde: Hvem var det, der glemte at sige nej til de ulovlige beslutninger?

Det er helt fair og absolut klædeligt at ville se fremad og rette op på fortidens fejl. Det er fuldstændig rigtig set at gå efter at genvinde forbrugernes tillid, men tillid er som bekendt noget, man skal gøre sig fortjent til, og hvis man ikke magter eller har lyst til at gøre op med fortiden, er det svært at tro på, at man har de rigtige løsninger for fremtiden.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Østjylland For abonnenter

Fantastisk udsigt: Gammel campingplads bliver til eksklusive sommerhusgrunde helt nede ved stranden

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Annonce