Annonce
Randers FC

Endelig er målnæsen rykket med op: - Man ligger bare derhjemme og tænker, at næste gang skal det være

Tobias Klysner (tv.) jubler med Andre Rømer og Marvin Egho efter i kampen mod Vejle at have scoret sit første mål for Randers FC. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Han har lavet masser af mål i U19-ligaen, men har kæmpet for at gøre det samme i Superligaen. Vi har talt med Tobias Klysner, som fik hul på bylden med scoringen mod Vejle.
Annonce

Fodbold: Han var en målfarlig herre i U19-ligaen, hvor han på en enkelt sæson lavede syv mål i 23 kampe og i alt nåede 13 mål, inden han blev rykket op på førsteholdet og i sommeren 2019 skrev under på en fireårig kontrakt.

Men i Superligaen har den første scoring fra Tobias Klysner ladet ventet på sig. 20 førsteholdskampe skulle der gå, før den 19-årige kantraket eksploderede og afsluttede en længere solotur med at score til 3-0 i fredagens sejr over Vejle.

- Det var helt vildt. Jeg har jo scoret en masse mål på U19-holdet, men var endnu ikke lykkedes med det på den store scene i Superligaen. Jeg har følt, at jeg har manglet at få slutproduktet med i flere situationer, siden jeg blev rykket op på førsteholdet, så det var superfedt at blive noteret for den første scoring, siger Tobias Klysner.

Hvad har manglet for, at du har kunnet overføre din målfarlighed til seniorniveau?

- Det er et godt spørgsmål. Ting tager bare tid, når man bliver rykket op som ung spiller. Det kræver noget tålmodighed, men jeg har egentlig følt, at det har været undervejs i et stykke tid, hvor jeg så alligevel har manglet det sidste.

Men handler det om, at det går hurtigere i Superligaen, eller kommer man nogle gange til at forivre sig, fordi man så gerne vil vise sig frem?

- Det er nok en kombination. Der bliver helt sikkert spillet noget hurtigere i Superligaen end i ungdomsfodbolden. Men det er også det her med, at man ligger derhjemme og tænker, at næste gang skal det bare være, og så kommer man nogle gange til at forhaste aktionerne, siger Tobias Klysner.

Annonce

Få chancer fra start

Med til historien hører også, at han blot er startet inde to gange i Superligaen.


Det er også det her med, at man ligger derhjemme og tænker, at næste gang skal det bare være, og så kommer man nogle gange til at forhaste aktionerne

Tobias Klysner


Det var i sejrene over Hobro og Esbjerg i juli i sidste sæson. Men 15 gange har Tobias Klysner haft rollen som indskifter.

- Det er klart, at jo mere tid, man får på banen, jo nemmere er det også at score. Men jeg er også kommet ind i en del kampe, hvor vi har været bagude og har skullet ud at jagte noget offensivt, så jeg føler egentlig, at mulighederne har været tilstede.

Hvor tæt føler du dig efterhånden på startopstillingen?

- Lige nu er jeg inde i en god periode, men vi har to andre kantspillere i Tosin Kehinde og Mathias Greve, som også gør det skidegodt og har optur i øjeblikket. Så på den led er det svært at gå ind i startopstillingen, og vi har også fået endnu en kantspiller ind i Nikola Mileusnic, som gør, at man skal kæmpe for bare at være en del af kamptruppen. Men hvis jeg fortsætter som nu, tror jeg på, at min chance nok skal komme.

Annonce

God træningskammerat

Folk, der bevæger sig omkring Randers FC's træningsanlæg vil have lagt mærke til, at Tobias Klysner ofte befinder sig på banerne uden for de officielle træningstider.

Her træner han med sin gode ven, Oliver Bundgaard Kristensen, som han har spillet sammen med siden drengetiden i Hornbæk SF.

- Det nytter ikke noget, at man begynder at tage for let på tingene, hvis man er inde i en god periode,  eller mister modet, hvis der er nogle kampe, hvor man ikke får spilletid. Så må man blive hængende og træne lidt ekstra, når de andre er gået hjem. Oliver og jeg er gode til at hive hinanden op, og det er fedt at kunne træne sammen i stedet for alene, fordi man kan lave flere øvelser sammen, siger Tobias Klysner.

Han får chancen for at fordoble måltotalen, når Randers FC på fredag spiller hjemme mod AaB.

Annonce
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Arkitekten nuancerer billedet af Randers som erhvervsvenlig: Alle vore udenlandske samarbejdspartnere roser Randers

Annonce