Annonce
Randers FC

Endelig er målnæsen rykket med op: - Man ligger bare derhjemme og tænker, at næste gang skal det være

Tobias Klysner (tv.) jubler med Andre Rømer og Marvin Egho efter i kampen mod Vejle at have scoret sit første mål for Randers FC. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Han har lavet masser af mål i U19-ligaen, men har kæmpet for at gøre det samme i Superligaen. Vi har talt med Tobias Klysner, som fik hul på bylden med scoringen mod Vejle.

Fodbold: Han var en målfarlig herre i U19-ligaen, hvor han på en enkelt sæson lavede syv mål i 23 kampe og i alt nåede 13 mål, inden han blev rykket op på førsteholdet og i sommeren 2019 skrev under på en fireårig kontrakt.

Men i Superligaen har den første scoring fra Tobias Klysner ladet ventet på sig. 20 førsteholdskampe skulle der gå, før den 19-årige kantraket eksploderede og afsluttede en længere solotur med at score til 3-0 i fredagens sejr over Vejle.

- Det var helt vildt. Jeg har jo scoret en masse mål på U19-holdet, men var endnu ikke lykkedes med det på den store scene i Superligaen. Jeg har følt, at jeg har manglet at få slutproduktet med i flere situationer, siden jeg blev rykket op på førsteholdet, så det var superfedt at blive noteret for den første scoring, siger Tobias Klysner.

Annonce

Hvad har manglet for, at du har kunnet overføre din målfarlighed til seniorniveau?

- Det er et godt spørgsmål. Ting tager bare tid, når man bliver rykket op som ung spiller. Det kræver noget tålmodighed, men jeg har egentlig følt, at det har været undervejs i et stykke tid, hvor jeg så alligevel har manglet det sidste.

Men handler det om, at det går hurtigere i Superligaen, eller kommer man nogle gange til at forivre sig, fordi man så gerne vil vise sig frem?

- Det er nok en kombination. Der bliver helt sikkert spillet noget hurtigere i Superligaen end i ungdomsfodbolden. Men det er også det her med, at man ligger derhjemme og tænker, at næste gang skal det bare være, og så kommer man nogle gange til at forhaste aktionerne, siger Tobias Klysner.

Få chancer fra start

Med til historien hører også, at han blot er startet inde to gange i Superligaen.


Det er også det her med, at man ligger derhjemme og tænker, at næste gang skal det bare være, og så kommer man nogle gange til at forhaste aktionerne

Tobias Klysner


Det var i sejrene over Hobro og Esbjerg i juli i sidste sæson. Men 15 gange har Tobias Klysner haft rollen som indskifter.

- Det er klart, at jo mere tid, man får på banen, jo nemmere er det også at score. Men jeg er også kommet ind i en del kampe, hvor vi har været bagude og har skullet ud at jagte noget offensivt, så jeg føler egentlig, at mulighederne har været tilstede.

Hvor tæt føler du dig efterhånden på startopstillingen?

- Lige nu er jeg inde i en god periode, men vi har to andre kantspillere i Tosin Kehinde og Mathias Greve, som også gør det skidegodt og har optur i øjeblikket. Så på den led er det svært at gå ind i startopstillingen, og vi har også fået endnu en kantspiller ind i Nikola Mileusnic, som gør, at man skal kæmpe for bare at være en del af kamptruppen. Men hvis jeg fortsætter som nu, tror jeg på, at min chance nok skal komme.

Annonce

God træningskammerat

Folk, der bevæger sig omkring Randers FC's træningsanlæg vil have lagt mærke til, at Tobias Klysner ofte befinder sig på banerne uden for de officielle træningstider.

Her træner han med sin gode ven, Oliver Bundgaard Kristensen, som han har spillet sammen med siden drengetiden i Hornbæk SF.

- Det nytter ikke noget, at man begynder at tage for let på tingene, hvis man er inde i en god periode,  eller mister modet, hvis der er nogle kampe, hvor man ikke får spilletid. Så må man blive hængende og træne lidt ekstra, når de andre er gået hjem. Oliver og jeg er gode til at hive hinanden op, og det er fedt at kunne træne sammen i stedet for alene, fordi man kan lave flere øvelser sammen, siger Tobias Klysner.

Han får chancen for at fordoble måltotalen, når Randers FC på fredag spiller hjemme mod AaB.

Annonce
Randers For abonnenter

DFs byrådsmedlem vil ikke vaccineres mod covid-19: - Jeg er for ung til at agere forsøgsperson og vil ikke lade mig presse til at blive stukket

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Jyske Bank er tæt på at være klar til at rykke ind i sit nye, bæredygtige randersdomicil

Randers FC For abonnenter

Timing, ambitionsniveau og erstatninger? Søren Pedersen går i dybden med profilsalg

Randers

Corona-tiden har været god for Lillebjørn

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers

Alarm 112

Kedelig stigning i trafikken: Flere forsøgte at liste branderten hjem

Sport For abonnenter

Roser, nyopdagelse og oplagte punkter at forbedre: Ole Bitsch evaluerer testsejren mod Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Se rørende video af Eriksens gensyn med holdkammeraterne i Inter

Randers

Borgmesterløfte: Plan for parkering er lige på trapperne - men ikke alle kan få en p-plads lige uden for døren

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Randers FC

Officielt: Randers FC sælger Greve

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK trak fra Horsens til sidst

Randers FC

Medie: Mathias Greve er til lægetjek i anden Superliga-klub

Annonce