Annonce
Norddjurs

Endelig får Nørager sin nye vej og sine nye grunde: - Det var da en dejlig nyhed

Trine Fisker (tv) kæmpede i 2017 og 2018 sammen med de andre i bestyrelsen for beboerforeningen for, at Nøragers nye vej skulle komme til at hedde Nyholmvej efter den afdøde købmand. Det holdt hårdt, men til sidst blev det, som de ønskede. Kort tid efter blev projektet dog udskudt. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen
I 2015 blev der lagt lokalplan for en udstykning ved Nørager, og i 2018 skulle de nye grunde byggemodnes. Men krisen i Norddjurs kom i vejen - og grundene blev udskudt. Men nu er der godt nyt til beboerforeningen i den sammentømrede landsby.

Nørager: I 2017/2018 gik Beboerforeningen til kamp og vandt. Vejen i Nøragers nye udstykning skulle hedde Nyholmvej efter deres elskede nyligt afdøde købmand. Ikke et ligegyldigt vejnavn valgt af kommunen.

Formanden for beboerforeningen i Nørager, Trine Fisker, fik glæden af at fortælle nyheden til købmandens enke.

- Hun græd, da jeg fortalte det, og sagde: "Trine, det er da løgn", men det var det jo ikke, husker Trine Fisker.

Lidt senere måtte hun ned og fortælle knap så gode nyheder. Den økonomiske krise i Norddjurs var kommet i vejen for udstykningen, så det blev ikke lige foreløbig, at der kunne holdes vejindvielse.

Men nu er der igen godt nyt. På byrådsmødet i Norddjurs tirsdag blev pengene til byggemodningen af de syv planlagte grunde samt den tilhørende vej afsat. Projektet skal begynde i starten af 2020 og være færdigt i slutningen af året. Der er endda så småt åbnet op for 13 grunde mere på den anden side af vejen.

- Det var da en dejlig nyhed, siger Trine Fisker, som har været noget frustreret over udsættelsen af projektet.

- Der stod jo også nogen klar til at købe de fire af grundene sidst. Det var drønærgerligt, forklarer hun.

Annonce

Én stor familie

Nørager har cirka 328 indbyggere fordelt på 155 husstande og blev i 2013 kåret til årets landsby. Nørager oplever i modsætning til mange andre sammenlignelige landsbyer en befolkningstilvækst.

- Vi er jo én stor familie. Og vores børn vil også gerne bo her, når de bliver voksne. Det er altså ikke, fordi de er blevet skøre af at bo her, men fordi vi har sådan en samhørighed, siger Trine Fisker med et smil.

Det er længe siden, der sidst har været grunde til salg, og der er også sjældent huse til salg i landsbyen. Derfor bekymrer Trine Fisker sig ikke for salget af grundene.

- Det vil jeg slet ikke være bange for. Folk skal jo også have solgt deres huse først, men det tvivler jeg ikke på, de kan, forklarer hun.

- Det giver en god og tryg opvækst for børnene at bo i Nørager. Her lærer de rummelighed og medansvar, mener Trine Fisker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet efterlyser nedtrykt mand

Randers FC For abonnenter

Ny Randers FC-back har fået en uge ekstra til at overbevise Thomasberg om startplads: - Al træning er godt for mig lige nu

Annonce