Annonce
Randers FC

Endelig lykkedes det: Straffespark sikrede forløsende sejr

Randers FC kom efter fire nederlag i træk tilbage på sporet på fornemmeste vis, da de på udebane overbevisende slog førerholdet Vejle. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC dominerede på udebane mod Vejle, men der skulle et par straffespark til for at sikre sejren.

Fodbold: Endelig lykkedes det.

Randers FC har lige siden premieresejren mod AC Horsens hungret efter at veksle fine præstationer til tre point.

Efter fire nederlag i træk kom de så langt om længe fredag aften i Nørreskoven, hvor Superligaens førerhold, Vejle, blev besejret 3-0.

Annonce

Randers FC var simpelthen bedst i alt lige fra duellerne, andenboldene, boldomgangen, presset og - overraskende nok - effektiviteten.

Vejle var før opgøret ligaens målkonger, men antallet af farlige chancer, som hjemmeholdet spillede sig frem til, kunne tælles på et par fingre. Dertil var Randers FC kollektivt for svær en enhed at bryde ned.

Så kan det godt være, at der skulle et par straffekendelser til, før kronjyderne kom i gang, men fortjent, det var de tre point.

Ubehagelige flashback

Fra første fløjt var det ikke til at se, at Thomas Thomasbergs tropper var i en resultatmæssig bølgedal. De tog initiativ med det samme og satte sig på spillet, hvor kuglen blev kørt selvsikkert rundt højt på Vejles banehalvdel.

Ja, den første halve time lå de lyseblå endda og flirtede med en boldbesiddelsesprocent på de 60.

Chancer blev der også skabt. Et par halve af slagsen til tilbagevendte André Rømer og Vito Hammershøy-Mistrati i indledningen, men Mathias Greve var den første, der for alvor slap fri.

Kampen i tal

Vejle Boldklub - Randers FC 0-3 (0-0)

0-1 André Rømer (straffe, 53.)

0-2 Vito Hammershøy-Mistrati (straffe, 83.)

0-3 Tobias Klysner (90+4.)

Vejle (4-2-3-1): Indy Groothuizen - Tobias Mølgaard, Mads Greve, Alexander Milosevic, Malte Amundsen - Saeid Ezatollahi, Ylber Ramadani (Lundrim Hetimi, 56.) - Allan Sousa, Jacob Schoop (Leonel Montano, 67.), Arbnor Mucolli (Kevin Yamga, 56.) - Wahid Faghir (Matthew Briggs, 75.).

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe (Jesper Lauridsen, 86.), Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Tosin Kehinde (Tobias Klysner, 71.), André Rømer (Frederik Lauenborg, 71.), Vito Hammershøy-Mistrati, Mathias Greve - Alhaji Kamara (Mathias Nielsen, 86.)  Marvin Egho (Bassala Sambou, 76.).

Ubenyttet: Jonas Dakir, Simon Graves, Nikola Mileusnic.

Advarsler: André Rømer (26.), Marvin Egho (49.), Randers FC. Arbnor Mucolli (45.), Alexander Milosevic (53.), Mads Greve (81.), Leonel Montano (82.), Allan Sousa (90+1.), Vejle.

Tilskuere: Cirka 300 på Vejle Stadion på grund af coronarestriktioner.

Tyve minutter inde i opgøret endte bolden lidt tilfældigt for fødderne af kantspilleren omkring straffepletten, men afslutningen med det kolde venstreben var kort sagt jammerlig.

Da Tosin Kehinde og Alhaji Kamara det efterfølgende kvarter misbrugte lige så store chancer i feltet, lignede det en gentagelse fra de foregående kampe med flot spil, men alt for dårlig chanceudnyttelse.

Marvin Egho gjorde heller intet for at lindre den frygt på Randers FC-bænken, da angriberen brændte en kæmpe direktør få minutter inde i anden halvleg efter flot oplæg af Mikkel Kallesøe, men så tippede marginalerne langt om længe.

Annonce

Hjælp fra pletten

En livlig Mathias Greve slap fri i feltet, men væltede i skudøjeblikket. Ved første øjekast lignede det klodset boldomgang, så spillede fortsatte. Men i VAR-vognen ude bagved stadion kunne man konstatere, at offensivspilleren var blevet trådt over tæerne.

Så efter grundigt gennemsyn og et par minutters forsinkelse fik André Rømer chancen for at bringe randrusianerne i front fra straffepletten. Det var ikke det største straffespark, men Rømer var ligeglad. Ind kom bolden med den største selvfølgelighed. 1-0 og stor forløsning.

Scoringen fik Randers FC til at falde længere tilbage i banen, og det var tæt på at koste, da først Allan Sousa og dernæst Leonel Montano et kvarter efter scoringen kom frem til et par forsøg, men Patrik Carlgren var påpasselig.

Annonce

Første seniormål

Farligere blev hjemmeholdet ikke.

I stedet fik Mathias Greve i slutfasen fremprovokeret endnu et straffespark, da et skudforsøg blev blokeret med armen i feltet. Denne gang tog Vito Hammershøy-Mistrati sig af straffesparket, og han var lige så sikker som sin midtbanekollega.

I kampens overtid, hvor Vejle kastede alt frem i jagten på en udligning, fik indskiftede Tobias Klysner sat et flot punktum på en fremragende holdindsats.

Den unge kant erobrede selv bolden foran eget felt, og med Mathias Greve som mellemstation fik han ført bolden helt ned i den anden ende, hvor en iskold afslutning sikrede det første seniormål i karrieren.

Og tre point selvfølgelig. Dermed fik Randers FC stoppet blødningen og sikret, at top 6-toget bliver på perronen lidt endnu.

Jublen var stor, da Tobias Klysner i overtiden lukrerede på en omstilling og scorede til 3-0 for Randers FC mod Vejle. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: FCM udligner på frispark med ti minutter igen

Annonce