Annonce
Navne

Endnu en bog fra produktiv forfatter

Lars Ulrik Thomsen er igen aktuel med en bog. Arkivfoto
Lars Ulrik Thomsen skriver denne gang om sin rejse gennem Sahara.
Annonce

Forleden kunne vi notere, at Lars Ulrik Thomsen tegner sig for en "Månedens Bog". Nu er det snarere to gange en sådan bog, for næppe er den ene udkommet, før den næste banker på.

Aktuelt gælder det bogen "På stop gennem Sahara", baseret på oplevelser i 1969. Men historien begynder egentlig tre år tidligere, da Lars Ulrik Thomsen efter en realeksamen i 1966 fik overtalt sine forældre hjemme i Randers, så han fik lov til at rejse til Israel og arbejde i en kibbutz, sådan som mange andre unge mennesker gjorde på den tid.

- Jeg havde mange gode oplevelser i Israel, særligt i mødet med andre unge, der kom fra mange forskellige lande, skriver Lars Ulrik Thomsen i bogens forord, og rejsen til Israel blev da også en forløber - ikke blot for hans senere rejse til Vestafrika og Ghana, men også for den fremtid, han siden skulle få, erhvervsmæssigt og politisk.

Lars Ulrik Thomsen skriver:

- Jeg ville ud for at gøre en forskel, men opdagede, at der var en overflod af ufaglært arbejde. Når jeg søgte et job undervejs på rejsen, var svaret for det meste nej - der var hundredvis af andre ansøgere. Jeg tror, mange unge har oplevet det samme, og dermed blev rejsen også en modningsproces, hvor vi fik en bedre forståelse af samfundets udvikling og hvordan, man kan påvirke den. Dermed blev rejsen til Afrika et vendepunkt i mit liv.

Annonce

Job hos konsulen

Arbejde fik Lars Ulrik Thomsen faktisk, nemlig hos den danske konsul i Accra, L.P. Skensved, som manglede en mand til at ombygge sin villa, blandt andet med et nyt køkken.

Arbejdet blev udført sammen med en lokal murer, Sakyi, og to murerarbejdsmænd, Kwame og Ababla, og det foregik i 40-43 graders varme.


Jeg tror, mange unge har oplevet det samme, og dermed blev rejsen også en modningsproces, hvor vi fik en bedre forståelse af samfundets udvikling og hvordan, man kan påvirke den. Dermed blev rejsen til Afrika et vendepunkt i mit liv.


I middagspausen købte de tre mænd en ret, som bestod af fisk i krydret sovs med søde kartofler i et palmeblad.

- Denne stærkt krydrede sovs gjorde, at man bedre kunne udholde varmen, skriver Lars Ulrik Thomsen.

Den danske konsul var ansat af den dengang kendte erhvervsmand Erik Emborg fra Aalborg (1918-2005). Han var ifølge bogen medstifter af en lang række selskaber, som drev frysehuse, mejerier, bryggerier, landbrug og vand- og elværker i Afrika.

Gennem fem måneders arbejde tjente Lars Ulrik Thomsen så mange penge, at han kunne tage et rutefly tilbage til Danmark og til forældrene i Randers.

Den nye bog er både en rejseskildring og en fortælling om staten Ghanas udvikling og dens forhold til Danmark. En række udmærkede fotografier understøtter den skrevne tekst.

Som de foregående bøger fra Lars Ulrik Thomsen udkommer bogen på forlaget Populi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce